Gade hugger stemmer fra Schack Pedersen

Søren Gade har overraskende hugget tusindvis af personlige stemmer fra den lokale Venstre-kandidat i Thisted, Torsten Schack Pedersen.

Venstre-politikeren Torsten Schack Pedersen har normalt sat sig på en stor andel af de personlige stemmer i Thisted-kredsen, hvor han er opstillet. Her er vælgerne kendt for at stemme med lokalpatriotismen i højsædet.

Ved valget i 2011 fik han således 9432 personlige stemmer alene i Thy. I hele Nordjyllands Storkreds nåede han lidt op over 10.000 personlige stemmer.

Gades comeback koster Schack stemmer

I maj måned annoncerede den tidligere forsvarsminister for partiet, Søren Gade, at han gjorde politisk comeback og blev opstillet i Aalborg Vest-kredsen. Dermed fik Torsten Schack Pedersen pludselig konkurrence i Nordjylland Storkreds.

Og nu viser det sig, at Søren Gade har haft held med at hugge tusindvis af stemmer fra sin partikollega.

Søren Gade har således fået 3089 personlige stemmer på Torsten Schack Pedersen hjemmebane i Thisted-kredsen. Torsten Schack Pedersen må nøjes med 6439 af slagsen.

Hvilken betydning det får på den lange bane er endnu uvis, da de personlige stemmer for hele Nordjyllands Storkreds endnu ikke er gjort op.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.