Fyrværkerifirma går til kamp mod plastik

Thisted-virksomhed vil fra 2020 kun sælge fyrværkeri, der ikke indeholder plastik.

Selvom det er tre dage siden, det nye år blev skudt ind, kan man stadig finde rester af de raketter og batterier, der nytårsnat lyste den midt- og vestjyske himmel op. 

quoteJeg tror, at 80-90 procent af importørerne følger med i det her initiativ og gør det samme og fjerner alt plastik fra fyrværkeri.

Morten Sørensen

De efterladte spor ligger nu blandt andet som små stykker plastik. Fyrværkerieksperten i Thisted går nu til kamp mod det miljøforurenende stof. Firmaet vil fra i år nemlig kun sælge fyrværkeri, der ikke indeholder plastik.

- Vi erstatter simpelthen plastikken med rent papir i genbrugsmateriale, så det, der kommer til at ske i fremtiden, er, at raketterne med plastik forsvinder, lyder det fra Morten Sørensen, der er direktør hos Fyrværkerieksperten i Thisted.   

Et tiltag, som i dag vakte glæde på gågaden i Herning.

- Jo mere vi gør for klimaet, desto bedre. Så det er helt i orden, lyder det fra Elly Nielsen.

- Det er da fint at gøre det, hvis det kan laves uden, så er det da fint at få det væk, siger Erling Relund. 

Aftenens indslag kan du se lige her. 

Vil have hele branchen med 

Udover at passe butikken i Thisted er Morten Sørensen også formand for fyrværkeribranchen. Han håber nu på, at resten af branchen vil følge hans tiltag.

- Jeg tror, at 80-90 procent af importørerne følger med i det her initiativ og gør det samme og fjerner alt plastik fra fyrværkeri, siger han. 

På gågaden i Herning var der begejstring over det nye tiltag. Det samme er Danmarks Naturfredningsforening, der dog alligevel ikke er helt overbevist om, at fyrværkeriet nu bliver helt miljøvenligt.

- Jeg ved jo ikke rigtigt, hvad det ellers består i af kemikalier, og det skal man jo så ind og kigge nærmere på, hvad de putter i af skadelige stoffer, lyder det fra Knud Erik Christensen, der er formand for foreningen i Herning.

Ifølge Morten Sørensen vil der dog kun være naturlige kemikalier i fyrværkeriet.

Som et af de første steder i landet var der i dag i Skive mulighed for at aflevere afskudte nytårs-batterier og få et tilgodebevis. Se indslaget fra i går lige her. 

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Miljø.