Frustreret nabo til testcenter: Er vi købt eller solgt?

Nabo til Østerild-Testcenter fik først at vide at hans grund skulle eksproprieres. Det vil man så ikke alligevel. Nu må han vente på en afgørelse.

Landmand Daniel Overgaard Pedersen har fået besked om, at en eventuel ekspropriation tidligst bliver aktuel om fem år. Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Daniel Overgaard Pedersen er landmand og nabo til vindmøllerne i Testcenteret i Østerild.

Læs også Naboer til testcenter: Vil ikke flytte fra hus og hjem

Og han føler sig godt og grundigt frustreret over ikke at vide, om han er købt eller solgt.

- Det er især de store møller, der er tæt på, der er det store problem, forklarer Daniel Overgaard Pedersen.

Daniel Overgaard Pedersen har en ejendom på Gl. Aalborgvej 9. I dag er han ifølge beregninger fra DTU ikke berørt af støjgener fra de høje møller.

Men for et år siden fik han besked om, at testcenteret havde planer om at udvide med højere møller, og at Daniel Overgaard Pedersen ejendom ville komme til at ligge i den nye støjgrænse. Og det ville betyde, at hans grund skulle eksproprieres.

Men for et par måneder siden ændrede situationen sig så. Her fik han nemlig at vide, at støj-beregningerne for en udvidelse var forkerte, så grunden ikke ville blive eksproprieres alligevel. Så nu står han tilbage og føler sig holdt som gidsel.

Hvordan vil du beskrive hele forløbet?

- Ordentlighed i ikke et ord, jeg vil trække frem. Tilliden til det offentlige forsvinder med sådan et forløb her, forklarer landmand Daniel Overgaard Pedersen.

- Hvad så næste gang, de kommer og siger, at nu vil de ekspropriere? Det kræver ret mange ressourcer at forberede de her sager.

For mange løse ender

Læs også Naboer til testcenter: Byg nye møller i naturområde i stedet

I Thisted Kommune er der forståelse for den frustration, som Daniel Overgaard Pedersen sidder med.

- Det kan jeg sagtens forstå. Det efterlader jo, at de går i en uopklaret situation i et tidsforløb og det er helt uacceptabelt, siger Esben Oddershede, formand for Miljø- og Teknik valget i Thisted Kommune.

Det var i september 2018, at planerne om ekspropriation så pludselig trukket i land.

- Der er for mange løse ender, og det har udsat afgørelsen, forklarer Esben Oddershede, formand for Miljø- og Teknik valget i Thisted Kommune.

Landmand Daniel Overgaard Pedersen har fået besked om, at en eventuel ekspropriation tidligst bliver aktuel om fem år.

Der er indkaldt til møde den 20. februar i sagen, der skulle have været afsluttet i september måned 2018.

03:12 Luk video