Frivillige redder liv i Vorupør

18 lokale i Vorupør er uddannet som frivillige akuthjælpere på kanten af Vesterhavet. De har flere gange reddet menneskeliv

I Vorupør er der langt til både Falck og sygehus. Så lokalområdet har sit helt eget redningsapparat, hvis uheldet skulle være ude. Og det er det ikke så sjældent. I en forsøgsordning under Region Nordjylland agerer 18 lokale frivillige akuthjælpere, og ordningen har flere gange betydet en forskel på liv og død.

- Vi har da reddet liv. Præcist, hvor mange gange, det ved jeg ikke, siger Tonny Sørensen, som til dagligt er elektriker. Blandt andet har en druknet tysker fået livet tilbage.

Lynhurtig responstid

De frivillige akuthjælpere i Thy har været kaldt ud 34 gange på godt et år, og de er gennemsnitligt fremme efter godt 3 minutter.

Det er mange forskellige ting, akuthjælperne bliver kaldt ud til. Det kan være måling af blodsukker og det kan være hjertestop. Men det behøver ikke være livstruende, før de frivillige rykker ud.

Ordningen bliver permanent

Det hele startede som et forsøg på Sydmors. Siden er pilotprojektet udvidet til Thy. Men selv om forsøget først slutter til november, så har Region Nordjylland allerede besluttet at gøre ordningen permanent.