Friskole på vej i Sennels

Borgerne i Sennels er enige om at etablere en friskole, hvis kommunen beslutter at lukke skolen.

Mandag aften var 300 Sennels-borgere samlet i Nordthy Hallen for at drøfte, hvad man skal gøre ved Thisted Kommunes planer om at lukke byens skole og børnehave.

I Sennels ønsker borgerne at bevare en kommunal drevet lokal skole og børnehave, men de tager nu også de indledende skrift til at kunne etablere privatdrift i form af friskole og fribørnehave.

Fristen for at anmelde en ny friskole med start til august næste år til Undervisningsministeriet er i denne uge, og da processen omkring kommunens fremtidsplaner på skoleområdet først er afsluttet i november, så besluttede Sennelsborgerne enstemmigt at påbegynde etablering af en friskole og børnehave.

- Hvis vi ikke vi har en friskolemodel i baghånden, og de lukker vores institutioner, så skal vi køre vores børn i skole og børnehave i Thisted. Er det det, vi ønsker? sagde en af mødedeltagerne.

Børne- og Familieforvaltningen i Thisted Kommune fremlagde i sidste uge en udviklingsplan for folkeskolen og dagtilbud. Byrådspolitikerne indleder tirsdag den politiske proces omkring forvaltningens oplæg.