Fra affald til stuepynt: Thyboer laver møbler af genbrugsplast

Møblerne består kun af plastik, der er samlet langs vestkysten.

Der bliver kun fremstillet omkring 50 af de særlige møbler.
Der bliver kun fremstillet omkring 50 af de særlige møbler.
Foto: Sine Bach Jakobsen, TV MIDTVEST

To kantede, lyserøde plastikmøbler har gjort miljøvirksomheden Strandet i Nørre Vorupør til lidt af en Danmarkssensation. 

Det vurderer i hvert fald medejer Jens Wilhelm Jørgensen, der nu har sat to forskellige møbler, der udelukkende er fremstillet i plastik fra vestkysten, til salg.

- Det er vist første gang, at der er lavet et møbel, der udelukkende er lavet af plast samlet på vestkysten, smiler han. 

Virksomheden tjener i forvejen penge på at lave plastik fra vestkysten om til kopper og nøgleringe, men udvider nu sortimentet med møbler.

Foreløbigt er der tale om en mangekantet stol eller bord samt en kasse, der kan tjene nogenlunde samme formål. I første omgang bliver der kun lavet 50 møbler i alt.

- Vi vil gerne sætte fokus på plast og naturen, og vise at noget af det kan blive værdifuldt. Vi skal passe bedre på vores ressourcer, forklarer Jens Wilhelm Jørgensen.

Der bliver kun produceret et begrænset antal af møblerne.
Der bliver kun produceret et begrænset antal af møblerne.
Foto: Sine Bach Jakobsen, TV MIDTVEST

De nye møbler er resultatet af et samarbejde med virksomheden Small Revoulution, der specialiserer sig i at designe møbler i genbrugsplast. 

Ifølge Jens Wilhelm Jørgensen har man indsamlet i alt 100 kilo plast på vestkysten, der er i god nok kvalitet.

- Det gør en lille forskel, at vi tager materiale, der er endt i naturen og forarbejder. Men volumenmæssigt gør det ikke det store, erkender Jens Wilhelm Jørgensen.

De få kilo lyserød plastik blegner i forhold til alle de tons, Standet har indsamlet siden januar 2019. I alt 17 tons er det blevet til. 

- Vi har undersøgt hvilke materialer, vi kan genanvende. Og vi kommer ikke til at levere 10 tons materiale. Det egner sig bedst til mindre produktioner, lyder det fra medejeren.

De nye møbler er sat til salg på værkstedet i Nørre Vorupør og  Small Revoulutions webshop.