Forsoningskoncert ved Vildsundbroen

Et nyt projekt vil forbedre forholdet mellem unge morsingboer og thyboer. Det skydes igang i dag med koncert ved Vildsundbroen.

Det er på tide at lægge stridsøksen bag os, lyder meldingen fra projektleder Kirstine Jacobsen. Hun er med i en arbejdsgruppe, der siden 2008 har haft det formål at lave projekter for unge i Thy og på Mors og engagere dem i landdistriksudvikling. Kulminationen er en dag med koncerter, teater og vandsportsaktiviteter omkring Vilsundbroen, som løber af stablen i dag.

- Der har i lang tid været mange skrøner mellem morsingboer og thyboer, så vi håber, at det her kan gøre, at vi har et bedre samarbejde, og at man kan lave nogen fede aktiviteter sammen. Noget som gir grobund for et bedre miljø for unge og for alle andre, siger Kirstine Jacobsen.

Projektlederen er selv fra Mors og blev student fra Morsø Gymnasium i 2009. Siden da har hun arbejdet med projektet "Broen," som bliver til virkelighed i dag. Kirstine Jacobsen håber det kan sende et signal til politikerne om, at unge i Thy og på Mors vil og kan mere, end de måske regner med.

- Vi vil gerne vise, at unge herude vil mere end bare tage til København og Århus. De vil også godt gøre noget for det her område.

Musik på begge sider

Til dagens arrangement er der scener både på Morssiden og Thysiden af Vildsundbroen. Her spiller blandt andet Mads Langer og Johnsen. Også teater- og musiklinjen fra Morsø Gymnasium har lavet et stykke til dagens arrangement.

Projektet har fået støtte af blandt andet EU, kulturministeriet og flere lokale sponsorer. Se mere her.

Se hvordan de unge reagerede på at blive sat sammen med andre fra den anden side af vandet i indslaget her: