Forslag: Rygerne helt ud af matriklen

Thisted Kommune overvejer at indføre skrappe regler for sine rygende ansatte.

Rygerne blandt de 4500 ansatte i Thisted Kommune risikerer i fremtiden at skulle helt uden for de kommunale matrikler, hvis de vil tænde sig en smøg.

Kommunens direktion overvejer at indføre regler, der går ud over kravene i den nye rygelov. I dag må de kommunalt ansatte godt ryge uden for for eksempel rådhuset - men hvis det nye forslag bliver gennemført, skal rygerne helt ud på offentlig vej.

 - Det er vigtigt for os at overveje, hvordan vi kan fremme sundheden på vores arbejdsplads, siger personalechef Thomas Rosenkrands om baggrunden for forslaget.

- Vil gå ud over det sociale samvær

Han understreger, at stramningen ikke bliver gennemført, hvis medarbejderne ikke er med på ideen - og meget tyder på, at forslaget bliver mødt med kraftig modstand.

- Det vil bestemt ikke være morsomt, hvis vi skal forlade matriklen for at ryge. Det vil gå ud over det sociale samvær, og det vil ikke få mig til at ryge mindre. Rygning er en personlig ting, siger social- og sundhedshjælper Dorthe Nørgaard fra områdecenter Kløvermarken i Koldby.

Fagforeningen HK MidtVest er heller ikke begejstret for ideen.

Forslaget skal nu drøftes på et møde mellem direktionen og medarbejdernes repræsentanter.