Forskere om Østerild: Fejl i VVM-redegørelse

By- og Landskabsstyrelsen har overset flere boliger, der bliver ramt af støjgener, siger ny rapport fra Aalborg Universitet.

Der er fejl eller i hvert fald klare mangler i den VVM-redegørelse, som By- og Landsskabsstyrelsen har lavet om konsekvenserne af det kommede vindmølle-testcenter i Østerild.

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra forskere på Aalborg Universitet. Rapporten, der blev offentliggjort fredag, konkluderer blandt andet, at VVM-redegørelsen har "overset adskillige boliger, hvor støjkravene ikke kan overholdes".

Oprindeligt regnede man med, at møllerne i det kommende testcenter skulle være på 12 MW - nu planlægger man møller i størrelsen 20 MW - og det betyder ifølge rapporten, at støjgrænsen bliver overskredet for 12 boliger i Hjardemål By, hele hotel- og campingområdet i Hjardemål Klit og alle boliger i Frøstrup-lejren.

 Eksternt link: Læs rapporten her

 Indslag fra TV/MIDT-VEST med reaktioner fra Thylejren og Hjardemål:

 

Støjen fra vindmøllerne i det nationale testcenter i Thy kommer til at genere endnu flere end først beregnet. Det viser en splinter-ny rapport fra Ålborg Universitet

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Miljø.