Forårskamp i snevejr: Thisted må dele pointene

Topholdene Thisted FC og Vejle tog i aftes hul på foråret i 1. division, da de to hold spillede uafgjort.

Vejles Nicolaj Madsen under kampen i Nordicbet Ligaen imellem Vejle Boldklub og Thisted FC på Vejle Stadion.

Foråret i 1. division blev fredag skudt i gang med et topbrag mellem Vejle og Thisted FC, som mødtes på Vejle Stadion i sporadisk snevejr. Der blev skabt mange chancer, men da ingen af holdene formåede at score, endte opgøret 0-0.

Vejle har i løbet af vinteren sikret sig et stort navn i Peter Utaka, der for otte år siden endte som topscorer i Superligaen. Dengang optrådte Utaka for OB, og den 34-årige nigerianer er udset som erstatning for landsmanden Dominic Vinicius i Vejles angreb efter salget af Vinicius til kinesisk fodbold.

Peter Utaka fik skabt masser af uro foran Thisteds mål, og der var optræk til flere scoringer. Det lignede længe bare et spørgsmål om tid, før Vejle ville bringe sig i front. Men da scoringen udeblev, så begyndte Thisted at true hjemmeholdets mål. Efter pausen fik nordjyderne skabt et par store chancer på standardsituationer. Blandt andet fik slovakken Matej Podstavek headet på mål, og kun en stærk redning fik afværget en Thisted-føring.

Da Utaka i anden halvleg lod sig udskifte, havde Vejle sværere ved at komme til chancer. Det lykkedes dog at lægge et godt pres i slutfasen, men skarpheden var fortsat en mangelvare.

Vejle topper 1. division med 39 point foran Thisted FC med 36 point. De nærmeste forfølgere fra Vendsyssel FF har 32 point på tredjepladsen.