Forældremøder i arbejdstiden møder kritik

Thisted Kommunes skoler vil have forældrene til at komme til skole-hjem-samtaler i arbejdstiden. Men der er delte meninger om forslaget.

I Thisted Kommune bliver lærenes arbejdstid så presset, at kommunene har bedt forældrene om at møde op til skole-hjem-samtaler i deres arbejdstid. Det forslag møder nu kritik fra Dansk Folkeparti.

- Det er en kommunal beslutning, om man som i Thisted vil indrette sig sådan, men vi synes ikke, at andre skal følge Thisted-modellen. Den er meget firkantet og nærmer sig chikane, siger Alex Ahrendtes, Undervisningsordfører, Dansk Folkeparti til bt.dk

I Thisted Kommune synes man ikke det er rimeligt, at lærerne skal arbejde over. Når de har fri, så har de fri.

- Det er konsekvensen af den nye lov. Vi skal betale for overarbejde, hvis lærerne skal arbejde udenfor normal arbejdstid, og det har vi ikke råd til. Vi har ikke kunnet finde pengene til det andre steder, siger Poul Hvass Hansen, Formand for Børne- og Familieudvalget, Thisted Kommune.

Forståelse fra forældre

Mette With Hagensen er landsformand for organisationen Skole og Forældre, og hun har mødt stor forståelse hos forældrene.

- Vi må vænne os til, at man heller ikke lige kan få fat på sin læge eller tandlæge efter lukketid. Jeg havde ventet massive reaktioner fra forældrene, men er blevet mødt med forståelse. De kan godt se, at der skal være grænser et sted, og at servicen måske har været for god hidtil. I dag har de fleste skoler heldigvis et velfungerende intranet, hvor læreren kan behandle forældrehenvendelser hurtigt, siger Mette With Hagensen, landsformand for organisationen Skole og Forældre til jp.dk.