- Folk kørte bare forbi

Børge Vestergaard Madsen kæmpede for at redde livet for to ældre mennesker, der var kørt i en afvandingskanal. Imens kørte andre bilister bare forbi.

Hvad ville du selv gøre?

Sådan må man uvægerligt tænke, når man hører Børge Vestergaard Madsen fortælle om, hvordan han prøvede at redde to mennesker, mens andre bare kørte forbi eller nøjedes med at kigge på.

Fredag formiddag kom han kørende ad hovedvej 13 over Vejlerne mellem Vesløs og Fjerritslev. Pludselig så han en bil køre skråt over vejen og ned i en afvandingskanal, hvor den landede med bunden i vejret, så den næsten var dækket af vand:

- Jeg hopper i. Jeg ved ikke om jeg svømmer, eller hvad jeg gør, jeg tænker bare på, at jeg skal have dem over vandet, siger han.

Det lykkes Børge Vestergaard Madsen at åbne en dør og få de to ældre mennesker ud af bilen. Han får dem op at ligge på bunden af bilen over vandet og går i gang med førstehælp. Manden kommer hurtigt til live, men med kvinden har han brug for hjælp:

- Hende får jeg ikke gang i igen. Derfor er jeg nødt til at kravle op og hente hjælp.

Biler kører forbi

Børge Vestergaard Madsen har smidt sko og bukser, og derfor står han drivvåd i underbukser og forsøger at stoppe de biler, der kører forbi. De fire første stopper ikke op. To lastbilchauffører sænker farten, kigger, og kører videre. Børge Vestergaard Madsen springer tilbage i vandet for at fortsætte med hjertemassage, og da der efterhånden er nogen, der stopper, bliver de stående oppe på land:

- Jeg forsøger at holde to mennesker i live. Der var kun halvanden meter vand. Det var noget, alle kunne. Det er forkasteligt, at folk ikke bare hopper i med det samme, når de kan se at der ikke er nogen, der kan drukne her. Kun dem, der er dernede, og det er dem, vi skal hjælpe, siger han.

Til sidst er der en mand, der slutter sig til Børge Vestergaard Madsen i vandet og hjælper med at trække de to ældre mennesker op på land, men ifølge Børge Vestergaard Madsen er der syv eller otte, der ikke hjælper, og én der tager billeder af situationen med sin mobiltelefon.

Bliver selv kørt på sygehuset

Efter redningsindsatsen bliver Børge Vestergaard Madsen selv kørt på sygehuset fordi han er kølet ned og har slugt en del vand, men fredag aften blev han udskrevet igen.

Den ældre kvinde blev erklæret død fredag eftermiddag. Den ældre mand har brækket flere ribben, men er lørdag middag erklæret stabil og uden for livsfare.

Her kan du se Børge Vestergaard Madsen fortælle om ulykken:

 

 

02:04 Luk video