Fodboldkvinder fra Thy skal for andet år i træk spille pokalfinale

Sidste år snublede FC Thy Thisted Q på målstregen, da de tabte pokalfinalen til FC Nordsjælland. Nu får thyboerne en ny chance.

Når der Store Bededag endnu engang bliver fløjtet op til pokalfinale i dansk kvindefodbold, så bliver det for andet år i træk med deltagelse fra FC Thy Thisted Q. Det sker efter, at de nordvestjyske fodboldkvinder lørdag hjemme tog imod semifinalekonkurrenten fra Odense Q.

Thyboerne vandt kampen overbevisende med 3-0, og da semifinalerne bliver afviklet over to kampe, betød det, at de samlet kunne bryste sig af en sejr på 6-1 over fynboerne.

quoteNu er vi i finalen, og så skal vi have en ambition om at vinde den.

Allan Droost, Cheftræner, FC Thy Thisted Q

- Det er super fedt. Det er andet år i træk, så det er da fantastisk. Det betyder meget for sådan en klub, der ligger her op i Nordjylland. Det er jo Udkantsdanmark, så det er fedt, vi kan vise os frem på danmarkskortet, fortæller Malene Sørensen, der er spiller hos FC Thy Thisted Q.

FC Thy Thisted Q har haft en ganske fornuftig sæson indtil videre. For en uges tid siden lykkedes det thyboerne at sikre sig en plads i den afgørende top seks i kvindeligaen, der gør, at de nu skal spille med om mesterskabet.

En ny chance

Sidste år var Thisted-klubben også i pokalfinalen, men her endte det dog noget trist for de blå- og hvidstribede, da de måtte gå fra banen med et nederlag på 1-0 til FC Nordsjælland. Nu får de så en ny chance for at øverst på sejrsskamlen og løfte Sydbank kvindepokalen.

- Nu er vi i finalen, og så skal vi have en ambition om at vinde den. Det har vi også, men det er helt sikkert allerede en milepæl for os, fordi vi er en ung klub. Vi har været her i fire år, så at vi på fire år allerede kan stå i to pokalfinaler, siger rigtig meget om det fundament, der er lagt, og det arbejder vi lægger i det, fortæller Allan Droost, der er cheftræner hos FC Thy Thisted Q.

I finalen venter enten Brøndby eller HB Køge.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.