Fodboldbane gik fra grøn til gul: Nu vil kommunen vide, hvor ansvaret ligger

Kolby Hørdums fodboldbane er visnet bort efter en frivillig kom til at bruge sprøjtemiddel på den. Nu vil kommunen vide, hvem der har ansvaret.

En frivillig lavede en fejl og gav byens fodboldbane sprøjtemiddel, da han ville klargøre Koldby Hørdums stadion, og så blev grønsværen gul. En fejl personen har beklaget overfor klubben.

Og så burde det måske ende her, med røde ører og et stort undskyld, men nej. For kommunen vil kun hjælpe med at gøre banerne klar igen, hvis de også får at vide, hvem der er ansvarlig.

- Vi skal have afklaret, hvem der har ansvaret for det, der er sket med de baner, og så skal vi have afklaret erstatningsspørgsmålet, forklarer Esben Oddershede, som er formand for klima, miljø og teknikudvalget i Thisted Kommune.

2:50
TV MIDTVEST D. 26/5. Græsset på banerne i Hørdum er gået fra grønt til gult, efter banerne har fået sprøjtegift.
Foto: TV MIDTVEST, akriv.

Et forsikringsspørgsmål

Både klubben og kommunen er sådan set enige om en ting.

- Det er i alles interesse, at de igen kan spille fodbold, siger Esben Oddershede, som er formand for klima, miljø og teknikudvalget i Thisted Kommune.

Og der er også en løsning klar på den gule banes problemer.

- Kommunen har det grej, som skal til for at redde banerne, og så kan der forhåbentligt spilles fodbold igen om et par måneder, siger Esben Oddershede.

Men det kræver at ansvaret placeres i forhold til, hvilke forsikringer der skal hjælpe med at betale. Det arbejder klubben nu på, men det er ikke så simpelt, for klubben er ikke bare uden videre klar til at fortælle, hvem den frivillige er.

- Både klubben og den entreprenør der har udført 'skaden' arbejder på en løsning med deres forsikringsselskaber, fortæller Koldby Hørdums advokat.