Fodbold: Thisted FC topper 1. division efter udebanesejr

Thisted sikrer sig førstepladsen i fodboldens 1. divison hvor Skive også hentede tre point

Thisted FC har overraskende spillet sig helt op i toppen af 1. division

Med 3-1 ude over FC Fredericia tog mandskabet fra Thisted FC den ottende sejr af 12 mulige og rykkede forbi Vejle i  fodboldens 1. division.

Dermed toppes rækken af mandskabet fra Thisted, som har været den helt store overraskelse i 1. division i denne sæson.

Det var Thisted-angriberen Sonny Jakobsen der åbnede scoringen efter en målløs første halvleg. Han sendte bolden kontrolleret op i modsatte hjørne fra sin position en meter inde i feltet.

1-0 blev til 2-0 til Thisted efter en lille times spil. Den tidligere Superliga-spiller Mikkel Agger passerede Fredericia-keeperen med venstrebenet.

Fredericia lod sig dog ikke slå helt ud af oprykkernes to hurtige mål. Tværtimod gik der blot to minutter, før Anders Holvad bragte spænding tilbage med en scoring til 1-2.

Det blev dog Thisted, der satte punktum. Sead Gavranovic kanonerede med et langskud læderet i nettet. Bolden sad tæt under overliggeren, og så var Thisted på 3-1, der også blev slutresultatet.

Sejren var den ottende i sæsonen. Den bringer Thisted op på 26 point, hvilket er nok til at stryge forbi Vejle, der dog har en kamp i hånden.

Skive fik på udebane mod Brabrand sæsonens første store succesoplevelse i 1. division. Holdet kunne med en 3-0 sejr, omsider, sætte tre point ind på kontoen.

Det var Jeppe Mogensen, der åbnede scoringen for Skive med et mål i kampens 25. minut. To scoringer af Andreas Kock i anden halveg afgjorde definitivt opgøret.

Selv om Skive fik den ulmtimative pointhøst ud af opgøret i Brabrand, indtager holdet fortsat sidstepladsen i 1. division.