Flygtninge: Thisted skærper indsats i nattelivet

Thisted Kommune sætter nu ind overfor gruppen af asylansøgere, der har gjort nattelivet i Thisted utrygt.

Flere har oplevet episoder med asylansøgere i Thisted, hvor de har følt sig utrygge i nattelivet. En af dem er 25-årige Julie Holm fra Thisted.

- Lige så snart vi ude at danse, så er de der jo også, og generer og kommer hen og vil røre ved nogle, siger hun til TV MIDTVEST.

Episoderne får nu Thisted Kommune til at skærpe indsatsen i asyllejren.

- Vi ønsker først og fremmest, at det skal være trygt og godt for alle vores borgere at færdes i Thisted – også i byens natteliv. Derfor iværksætter vi nu ekstra tiltag, som gerne skal medvirke til at skabe en større forståelse, færre konflikter og dermed også større tryghed, udtaler Lars Slot, der er direktør for Børne- og Familieforvaltningen, og fortsætter:

- Vi følger situationen nøje og har en tæt og løbende dialog med Politiet. Senest i går, hvor vi blev enige om en række nye tiltag. Blandt andet vil vi fremover prioritere, at der er en kommunal SSP-medarbejder fra asylnødcentret til stede i byen fredag og lørdag nat. Vi er vi sikre på, at det vil have en forebyggende effekt, siger Lars Sloth.

Politiet har besøgt asylnødcenteret i dag for at tale med beboere og personale om de kulturelle forskelle, der kan være en del af problemstillingen. 

Asylnødcenteret strammer desuden reglerne for indtagelse af alkohol, ligesom politiet laver informationsmateriale om god opførsel, som de udleverer til centerets beboere. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.