Flere politikere oplever problemer med en for hård tone i Thisted

Det yngste medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune, Casper Søe-Larsen, trækker sig fra politik. Tonen i kommunalbestyrelsen er for hård og arbejdsmiljøet er dårligt. Den unge politiker bliver bakket op af flere af sine kollegaer i kommunalbestyrelsen.

I fire år har Casper Søe-Larsen har siddet i kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune for Liberal Alliance. Men nu er det slut. Den måde, kommunalpolitikerne i Thisted taler til hinanden på, er simpelthen for grov.

- Det har været en hård omgangstone. Det skal politik også være en gang imellem, men hvis det mere er reglen end undtagelsen, så bliver det for de fleste mennesker træls, siger Casper Søe-Larsen.

Casper Søe-Larsen (LA) genopstiller ikke ved kommunalvalget i november. Tonen i kommunalbestyrelsen er for hård.
Casper Søe-Larsen (LA) genopstiller ikke ved kommunalvalget i november. Tonen i kommunalbestyrelsen er for hård.
Foto: Louise Fischer, TV MIDTVEST

Han er ikke den eneste, der har oplevet problemerne med en hård tone, når der er møde.

- Indimellem så kan der godt være en rigtig hård tone, og den ligger måske meget mellem linjerne i det usagte, og man lægger ikke skjul på, at man har en grundlæggende mistillid til hinanden, siger Torben Overgaard, der er medlem af kommunalbestyrelsen for Konservativ i Thisted.

Flere af medlemmerne af kommunalbestyrelsen har beklaget sig over det dårlige arbejdsklima, og borgmesteren, der som mødeleder har det overordnet ansvar for arbejdsklimaet, erkender problemet.

- Tonen har af og til været noget skarp, og jeg har i et par år forsøgt at snakke ind i internt i huset, hvad vi kan gøre ved det. Det er mit ansvar at få tingene til at fungere, men det er også et ansvar, som jeg deler med 26 andre i kommunalbestyrelsen, for det er ikke mig, der bestemmer, hvad der kommer ud af folks mund, siger den socialdemokratiske borgmester, Ulla Vestergaard.

Problem i flere byråd

Det er ikke kun i Thisted, der er problemer med den hårde tone blandt kommunalpolitikerne. Ifølge en kommunalforsker er det noget rigtig mange kommunalpolitikere oplever.

- Vi har flere undersøgelser, der viser, at det mange steder er blevet for meget. De viser, at der bliver talt grimt til hinanden, og man behandler hinanden dårligt, siger Roger Buch, der er forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Ved seneste kommunalbestyrelsesmøde i Thisted Kommune blev et nyt arbejdskodeks vedtaget, som skal sikre en anstændig opførsel politikerne imellem. Men det er ikke nok til, at Casper Søe-Larsen stiller til valget i november.

- Det har jo ingen effekt. Et stykke papir med en beskrivelse af, hvordan folk skal opføre sig, det er ikke det, der løser udfordringen. Det er simpelthen måden, vi tilgår hinanden som politikere og mennesker, siger han

Casper Søe-Larsen forlader kommunalbestyrelsen ved årsskiftet.