Flere landmænd vil skyde ungt kronvildt

Når kronvildt er på besøg på landmændenes arealer, koster de bønderne mange penge. Derfor søger de nu om at regulere i vildtet.

020710_Krondyr001.jpg

Det er en dyr fornøjelse for landmændene, når landmændene får besøg af kronvildt. Derfor søger flere og flere nu om at få lov til at skyde kornvildtets kalve. Det er nemlig et problem, at kronvildtet æder landmændenes afgrøder. Landmand Jens Jørgen Henriksen, der har en gård vest for Østerild Plantage, har jævnligt ubudne gæster på besøg, skriver DR Midtvest.

- Vi har haft en holdning om, at vi ikke ville lave kalveregulering. Men sidste år gik det fuldstændig galt. Da spiste de 8-10 hektar fra mig og lavede en masse ravage derude, fortæller Jens Jørgen Henriksen.

Han vil nu gøre brug af muligheden for at skyde de helt unge kronviltkalve, som Naturstyrelsen udsteder flere og flere af – de såkaldte kalve-reguleringstilladelser.

- Formålet er at jage en skræk i livet på de her dyr, så de forsvinder fra de værdifulde marker og går ud på naturarealerne og græsser der, siger Tommy Hansen, vildtkonsulent i Naturstyrelsen Thy.

Jens Jørgen Henriksen mistede sidste år 100.000 kroner på grund af vildtet.