Fisker skiftede karriere midt i livet – nu er han pædagog og kunstmaler

Som næsten 40-årig skiftede Michael Iversen fiskerlivet og arbejdet på fabrik ud med pædagoguddannelsen. Og han fik ikke bare én ny karrierevej - han blev også kunstmaler.

Michael Iversen finder inspiration til sine malerier ved havet i Agger. Her tegner han en skitse af De sorte Huse.
Michael Iversen finder inspiration til sine malerier ved havet i Agger. Her tegner han en skitse af De sorte Huse.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Havet er den helt store inspiration, når Michael Iversen går i gang med et nyt maleri. Flere gange om ugen griber han penslen og fordyber sig med farverne i sit atelier i Agger.

- Jeg er fascineret af bølger. Jeg vil gerne fange noget bevægelse og nogle kontraster i det, jeg laver. De billeder, der er bedst, er dem, der bare falder på plads, og hvor man kan se bevægelsen og rytmen i penselstrøgene, siger Michael Iversen.

Ofte er motiverne fiskere, der keser rav på stranden i hjembyen. Det gør de gerne efter kraftigt blæsevejr, hvor ravklumperne bliver skyllet ind på stranden. Og netop det oprørte hav har kunstneren en forkærlighed for.

- Der, hvor jeg virkelig bliver inspireret til mine malerier, det er når, elementerne virkelig raser, for der får man en endnu større kontrast. Havet kan faktisk skifte fra det ene øjeblik til det andet.

I hjemmet i Agger har Michael Iversen mange af sine malerier til at hænge - både inde og ude.
I hjemmet i Agger har Michael Iversen mange af sine malerier til at hænge - både inde og ude.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Fra fisker til kunstner

Michael Iversen kender havet særdeles godt. Lige efter folkeskolen arbejdede han på en kutter som fisker i flere år. Men det var ikke her, han hørte til. Først blev fiskerlivet skiftet ud med arbejde på fabrik, inden han i slutningen af 30'erne gik i gang med at uddanne sig til pædagog. Det var den beslutning, der gjorde ham til kunstner.

- Jeg fik en rigtig dygtig billedkunstlærer, og han var dygtig til både teoretisk at fortælle om, hvordan man gør og hvilke teknikker, man skal bruge. Så der kom jeg i gang med at male. Og jeg har faktisk malet lige siden, fortæller Michael Iversen.

I dag er han afdelingsleder for indskolingen og SFO’en i Snedsted. Og selvom havet betyder meget for kunstneren, så er børnene også en vigtig inspiration.

- Det tomme lærred er jo kunstneres værste mareridt, når man ikke ved, hvad det er, man skal have fyldt på. Der tør børnene at gå i gang, og de tænker ikke på, om det er pænt nok. Når jeg ser, hvordan børnene laver billeder, så er det inspirerende.

Et af Michael Iversens yndlingsmotiver er folk, der står i vandkanten og keser rav.
Et af Michael Iversens yndlingsmotiver er folk, der står i vandkanten og keser rav.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Malerier i hele landet

Det bliver i gennemsnit til et til to malerier om måneden, og i flere år har aggerboen solgt sine malerier til folk fra hele landet.

- Det gør mig stolt, at der er nogen, der vil have mine malerier til at hænge i deres hjem. Så bliver jeg lige tre centimeter højere, forklarer Michael Iversen, der blandt andet sælger sine malerier fra en butik i Agger.

Selvom folk vil betale penge for Michael Iversens malerier, er det ikke noget, han kan leve af, og han vil da heller ikke undvære børnene.

- Jeg vil gerne være med til at sætte noget i gang hos børnene, som min billedkunstlærer gjorde for mig. Jeg bliver en brik i et større spil, når jeg får lov til at give malerkunsten videre til børnene.

Udover kunsten med pensel har Michael Iversen også i mange år spillet og udgivet musik sammen med sine tre brødre i Iversen Band.

3:53
Som næsten 40-årig skiftede Michael Iversen fiskerlivet og arbejdet på fabrik ud med pædagoguddannelsen. Og han fik ikke bare en ny karrierevej - han blev også kunstmaler.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST.