Fisk for 40.000 kroner: Gigantisk tun solgt i Hanstholm

Hvis man snupper en dåse tun på hylden i supermarkedet, får man typisk 150 gram med hjem. Her til morgen blev der på fiskeauktionen i Hanstholm solgt én tunfisk på knap 200 kilo.

To kasser med is skulle der til at rumme kæmpefisken, hvis vægt svarer til 1.320 dåser med tun i vand fra supermarkedet. Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

Mørksej, lyssej, rødspætter og kulmule er nogle af de fisk, der hver dag bliver solgt rigtig mange af på fiskeauktionen i Hanstholm. De såkaldte konsumfisk.

40.000 kroner for sådan en fisk, det er ikke helt dårligt som bifangst

Jesper Kongsted, auktionsmester, Hanstholm

Onsdag lå der dog en noget mere speciel gæst i isen. Her til morgen kunne køberne på auktionen nemlig anskaffe sig en gigantisk gulfinnet tun. Længde: 240 centimeter.

- Tunen er fanget af en tysk kutter, der hedder Jan Von Cöll. Den fangede han i søndags i et træk, hvor han var ude at fiske efter mørksej. Den vejer 198 kilo, så det er en god sag, forklarer auktionsmester Jesper Kongsted

Sjælden gæst

Den gulfinnede tun er truet og må kun fanges som bifangst - der må altså ikke fiskes bevidst efter den - så det er sjældent, den ryger under hammeren på auktionen. 

Læs også Eftertragtet tunfisk er tilbage i danske farvande

- Jeg har været på fiskeauktonen i tre år, og det her er anden gang, at vi har den inde i en landing, siger Jesper Kongsted.

Derfor turde auktionsmesteren heller ikke gætte på en pris forud for buddene, men lod i stedet markedet tale, og kiloprisen røg hurtigt i vejret. Budrunden begyndte ved 120 kroner og endte på 195 kroner kiloet.

- Vi er tilfredse, og skibet ser også ud til at være godt tilfredse. Det er cirka 40.000 kroner for sådan en fisk der, så det er ikke helt dårligt som bifangst, siger Jesper Kongsted.

Køberen har tænkt sig at sælge fisken videre til forskellige fiskehandlere rundt om i Danmark. 

Både den gulfinnede tun og interessen for at købe den var stor på onsdagens auktion i Hanstholm. Auktionsmesteren i den røde jakke lod hammeren falde ved 195 kroner kiloet. Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST