Filtrede garn kostede Pleidrup livet

Søfartsstyrelsen har offentliggjort sin rapport om ulykken, der i fjor kostede den tidligere Morsø-borgmester livet.

Det var efter al sandsynlighed et forsøg på at rede sammenfiltrede garn ud, som i oktober sidste år kostede 59-årige Egon Pleidrup Poulsen livet. Han druknede under en fisketur ud for Hanstholm med sit glasfiberfartøj Ross-Dane.

Rapporten vurderer ud fra undersøgelser af skibet, at Egon Pleidrup under arbejdet med at hive sine fire rækker garn ind opdager, at to af garnene er filtret ind i hinanden.

Ville manuelt løse problem

Fordi udstyret til maskinelt at hive garnene ind var slukket, da båden blev fundet, formoder Søfartstyrelsen, at fiskeren har villet løse problemet med de sammenfiltrede garn. Enten ved at rede dem ud af hinanden ved håndkraft, eller ved at kappe dem. Det skriver Nordjyske.

Vejret var sådan, at skibet rullede en del, og derfor har Egon Pleidrup formentlig fået overbalance og er faldet i vandet.

Han havde hverken redningsvest eller redningsdragt på, og dette har forringet hans chancer for at overleve. Han blev fundet livløs kort før kl 17.

Læs hele rapporten ra Søfartsstyrelsen her

Overvejer nye krav

Der kræves idag ikke nogen sikkerhedsuddannelse for at fiske fra de små fartøjer, men på baggrund af ulykken anbefaler Søfartsstyrelsens opklaringsenhed, at styrelsen overvejer, om der skal stilles krav om, at ingen må udføre arbejde ombord i selv de små fiskeskibe uden først at have godkendt et sikkerhedskursus.

Søfartsstyrelsens undersøgelser viser iøvrigt, at alt på båden var som det ifølge reglerne skulle være.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.