Store planer i Thisted: Det gamle bryghus bliver nyt oplevelsescenter

Direktøren havde en overraskelse til de mange gæster, da Thisted Bryghus indviede sit nye bryggeri.

Det gamle bryghus skal efter planen overgå til en fond, der skal realisere ideen om et nyt oplevelsescenter. Foto: Arkiv

Der var dømt folkefest, da Thisted Bryghus lørdag eftermiddag indviede sine nye lokaler.

Læs også Bryghuset: I Thisted vil man ikke være de største, men de bedste

Der er tale om et helt nyt bryghus på 550 kvadratmeter - en investering på godt 30 millioner kroner, der gør bryggeriet i stand til at fordoble kapaciteten. 

Men ikke nok med det. 

Direktør Aage Svenningsen havde nemlig også en nyhed til de mange fremmødte. De lokaler, der husede det gamle bryghus, skal nemlig forvandles til et ny oplevelses- og videnscenter ved navn Bryggekulturens Hus.

- Formålet er at fremme øllets interesse i Danmark, siger direktøren og understreger, at der ikke kun er tale om et projekt for Thisted Bryghus. Ideen støttes af Bryggeriforeningen, og huset skal fungere som et oplevelses- og videnscenter for hele branchen.

Det er planen, at Thisted Bryghus donerer den gamle bygning til en fond, der så skal stå for opførelsen og driften af Bryggekulturens Hus.

03:31

Interview med direktør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus. 

Luk video

Emmer af historie

Det gamle bryggeri blev bygget i 1899 i fem etager. I gamle dage blev bygningen også brugt til at producere malt, og huset emmer ifølge direktøren så meget af historie, at ideen ligger lige for.

- Bygningen kan simpelthen så meget - etage for etage hele vejen op. Og det er det, vil vi forsøge at udnytte. Vi vil fortælle, hvordan man bryggede øl i gamle dage, og hvordan man gør i dag. Det kan man komme ind og smage, dufte og sanse, fortæller direktøren.

Svenningsen tør endnu ikke give et bud på, hvor meget det koste at forvandle de gamle bygninger på i alt 1900 kvadratmeter til et nyt oplevelsescenter - og hvornår det kan stå færdigt. Han understreger, at Thisted Bryghus ikke selv har økonomi til at løfte opgaven, som altså skal lægges i hænderne på en fond. 

Opgaven bliver så at skaffe investorer til arbejdet.

02:03 Luk video