Fem danskere i VM-finalen i Stand Up Padling i Vorupør

​Det går godt for danskerne ved VM i Vorupør.

Glæden er ikke til at overse hos Casper Steinfath og Christian Andersen. Foto: ISA/Ben Reed

Der er mødt deltagere op for alverdens surf-nationer som Australien, Hawaii og Frankrig. Men det er ikke kun dem, det går godt for.

Danmark har fem padlesurfere med i finalerne i disciplinen Technical Race, der afvikles på lørdag, og det går også godt i de andre konkurrencer. Danmark ligger nummer seks i nationskonkurrencen, hvor vores bedste placering indtil i år var en 28. plads, som vi fik sidste år.

- Det er sensationelt, hvis vi får en plads i top 10. Det skyldes, at vi til Copencold Hawaii kan stille med fuldt hold. Men det skyldes især også, at alle præsterer over evne. Vi ved, at Casper Steinfath kan vinde. Men Kathrine Zinck er et guldæg, og Polarbear bliver ved med at overraske, siger landstræner Niels Lønborg i en pressemeddelelse.

Ved gårsdagens kvalifikationsrunde i Technical Race gik fem danskere videre til finalen. Også storfavoritten, den tredobbelte verdensmester i Stand Up Paddle Technical Race og dagens fødselar, Casper Steinfath, gik videre til finalen på det, som i øvrigt var hans 24 års fødselsdag.

Der kæmpes på vandet. Foto: ISA/Ben Reed

16-årigt talent

Men det var ikke kun Steinfath, der klarede sig glimrende i går. Det gjorde den kun 16-årige Christian Andersen fra Klitmøller også.

Han er den yngste mandlige VM-deltager, og efter at have ligget nummer otte – tre pladser fra finalen – sneg han sig op på en femteplads.

- Det betyder meget, at jeg nåede finalen. Det var mit mål. Det er rigtig fedt at komme videre på hjemmebane. Det er jeg rigtig, rigtig glad for. Nu glæder jeg mig til finalen. Jeg håber på, at kommer lidt flere bølger. Det kan hjælpe mig en del, og så kan jeg bare godt lidt at padle i bølger, siger Christian Andersen i pressemeddelelsen.

02:26

Lær meget mere om konkurrencen lige her.

Luk video

Flere medaljer i holdet

De to paddelboardere, Christian Justesen fra Skive og bronzevinderen fra langdistance-løbet i København, Katrine Zinck Leth-Espensen fra Klampenborg, gled også fint ind i finalen.

I Paddleboard ligger man ned på brættet og padler sig frem, og det gjorde Katrine Zinck så godt, at hun endte med en andenplads.

- Der er to medaljer mere i det her hold. Jeg tror, at Casper og Kathrine kan vinde en hver, siger landstræner Niels Lønborg.

Sidste danske SUP-racer med en finaleplads er Nicoline Rasmussen fra Ålsgårde. Dermed er fem ud af seks mulige padlesurfere i finalerne.

Vejrudsigten for i dag og torsdag over Vorupør tyder på gode bølger.

Programmet for de kommende dage under VM i Stand Up Padling

Onsdag/torsdag:
SUP Surfint. Start 10.30.
Dansk deltagelse: Oliver Hartkopp, Lucinde Albrect, Annette Carsing, Anette Qvistgaard.
Fredag: Hviledag.
Lørdag: Finaler i SUP Technical Race og Paddleboard Technical Race med fem danskere.
Søndag: Finale i stafet, præmieceremoni og afslutningsceremoni.
Programmet kan ændres, hvis vejrudsigterne ændrer sig