FDF'ere fik aflyst mesterskab - nu holder de deres egen "coronacamp"

FDF'erne i Snedsted har fundet en forsvarlig måde at lave lejr på.

Større forsamlinger er som bekendt stadig ikke tilladt. Det rammer i disse dage FDF'erne i Snedsted, der skulle have været til væbnermesterskab i København lige nu.

- Jeg havde faktisk glædet mig. Så det er lidt en skam, at det er blevet aflyst, siger 12-årige Josefine Lindberg Christensen, der er væbner.

Men corona stopper ikke de 11-18-årige væbnere i at være sammen. Derfor har de fundet en løsning, hvor de både kan være på lejr og overholde alle sundhedsanbefalinger.

Coronacamp kalder de lejren, de har slået op ved FDF-huset i Snedsted.

Her har deltagerne fået deres egen private firkant til hvert deres telt, og der er bygget en svævebane, så de seks væbnere kan sende mad rundt i lejren uden at være i kontakt.

- Det ville have været bedre at kunne komme til København. Det vil jeg ikke lyve om, men det er rart at kunne komme afsted, selvom det er en meget mindre version, siger Rikke Nielsen, der også er med på lejren.

Større forsamlinger er som bekendt stadig ikke tilladt. Det rammer i denne weekend FDF'erne i Snedsted - men det har de fundet en løsning på. I denne weekend står den nemlig på FDF lejr - eller corona camp som de selv kalder det.

Der skulle have været op mod 1600 deltagere til væbnermesterskabet. Dermed er campen i Snedsted med bare seks deltagere noget mindre. Men alligevel er den vigtig, lyder det.

- Nu har vi jo i lang tid haft møder online, og det er også fint, men der er noget særligt ved at mødes og være fælles, siger væbnerleder, Rasmus Knudsen.

Væbnerne skal være sammen indtil lørdag, og der bliver også tid til koncert og Escape Room, inden deltagerne pakker lejren sammen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Natur.