FC Thy-Thisted Q led sæsonens første nederlag mod Brøndby

Et selvtillidsfyldt hold fra FC Thy-Thisted Q inkasserede søndag eftermiddag sæsonens første nederlag, da topholdet Brøndby IF kom på besøg.

Kvinderne fra FC Thy-Thisted Q kom søndag eftermiddag ned på jorden igen efter en vild sæsonstart. 

Uden nederlag og med 12 point efter seks kampe var fodboldkvinderne fra Thy fulde af selvtillid inden topopgøret mod Brøndby IF. Den vilde stime tager thyboerne dog ikke med sig videre, da det blev til et 1-2 nederlag til topholdet fra den københavnske vestegn.

Det startede ellers godt for FC Thy-Thisted Q, der kom foran 1-0 i slutningen af første halvleg, da Mathilde Kjeldgaard sendte bolden i kassen efter et hjørnespark.

Lige så godt som første halvleg sluttede, lige så dårligt startede anden halvleg. Efter 50 minutters spil modtog Nadia Søderberg sit andet gule kort og måtte derfor gå tidligt i bad.

Med en mand i undertal havde thyboerne svært ved at modstå topholdets pres. Efter 67 minutter blev stortalentet Mille Gejl spillet fri inde i feltet, hvor hun let passerede målvogteren Maja Østergaard, der ellers stod en brandkamp. 1-1 efter 67 minutters spil.

FC Thy-Thisted Q kom tæt på et par gange i anden halvleg, men ni minutter efter udligningen kom dødsstødet fra Brøndby IF. Freja Abildå bankede bolden ind i målet med et langskud fra 25 meter til sluresultatet 1-2 til Brøndbys kvinder.

Landstræneren holder øje

En ærgerlig kamp for kvinderne efter en flyvende sæsonstart, hvor thyboernes selvtillid ikke har været til at pille ned.

- Vi har noget thybo-mentalitet, som gør, at der er ingen der skal fortælle os, at vi ikke kan være med, der hvor det er sjovt, fortæller cheftræner for FC Thy-Thisted Q.

Præstationerne fra damerne i Thisted går heller ikke ubemærket hen fra landstræneren.

- De er jo nok per navn underdogs, men hvis de bliver ved sådan her, så bliver de ikke ved med at være det, så det er nogen, jeg absolut holder øje med, siger landstræner for kvindelandsholdet, Lars Søndergaard.

Selvom det blev til sæsonens første nederlag søndag eftermiddag, så skal der mere til at slå thyboerne ud af kurs, hvis man spørger målvogter Maja Østergaard.

- De spiller bedre og hurtigere end os, men jeg syntes egentlig, at vi står fint imod og spiller en god første halvleg.

Så optimismen er stadig til stede?

- Ja ja. Vi møder dem igen lige om lidt.

Næste udfordring for FC Thy-Thisted Q er igen Brøndby IF. Denne gang på udbane den 26. september.

Der er tur i Thys fodbolddamer. Efter seks spillerunder er Thisted FC ubesejret og blander sig dermed i toppen af de bedste kvindehold i landet.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.