Favorit melder afbud til VM i styrkeløft

Den unge løfter Matti Christensen må på grund af sygdom melde afbud til juniorernes VM i bænkpres.

I uge næste afholdes junior-VM i bænkpres. Blandt favoritterne var Matti Christensen, men grundet flere dages sygdom, har den unge løfter måttet erkende, at tiden løbet er fra ham. Thisted Vægttræningsforening skriver således i en pressemeddelelse:

- Matti Christensen havde klar målsætning og drøm om at vinde verdensmesterskabet og samtidig sætte verdensrekord i juniorernes 66 kg.-klasse. Men den drøm bliver ikke en realitet. Umiddelbart efter forrige weekends danske mesterskaber i trekamp blev Matti Christensen ramt af sygdom og har i skrivende stund ligget syg i mere end en uge uden at kunne træne.

Matti Christensen har tidligere løftet sig til titlen som verdensmester.  I 2014 vandt han titlen som verdensmester i bænkpres i 66 kilos klassen ved junior VM i 2014 i Rødby. Og året før sikrede han sig en VM titel i 59 kilos klassen, men i år må Matti Christensen se til fra sygesengen.

- Da der ikke er umiddelbare tegn på, at Matti Christensen kan genoptage træningen de nærmeste dage, har han med kun 11 dage til konkurrencedagen måttet erkende, at det ikke er fysisk muligt eller forsvarligt at blive klar til VM. Det ville simpelthen være at gamble med helbredet.

Matti Christensen har udover VM-titler også flere EM-medaljer i samlingen.