Fåreavler fik regning på 48.000 for skader på gravhøj

Gitte og Ove Kroll fastholder, at deres får ikke var skyld i skaderne. Nu har de skrevet til den nye kulturminister.

Ejerne af virksomheden Thy Lam har nu fået den endelige regning for reetableringen af en ødelagt gravhøj på deres mark mellem Skjoldborg og Sundby syd for Thisted.

Regningen løber op i 48.000 kroner, og dertil kommer, at ejerne selv har betalt godt 10.000 kroner til maskiner og materialer.

Dermed ender den samlede regning et godt stykke under de 129.000 kroner, som Slots- og Kulturstyrelsen tidligere har anslået, at arbejdet ville koste.

- Vi er lettede over, at regningen ikke blev så stor, som der først var lagt op til, men vi synes stadig, at det er alt for mange penge, siger Ove Kroll, der driver Thy Lam sammen med sin kone, fåreavler Gitte Kroll.

Når parret skal betale for at udbedre skaderne på gravhøjen, skyldes det, at myndighederne mener, at det er deres får, der under græsningen har forårsaget skaderne.

Det afviser Gitte og Ove Kroll.

De peger på, at der i 1960´erne og 70´erne gik kreaturer på marken og mener, at de var skyld i skaderne.

- Fårene har bare fjernet græsset, så man kunne se de alvorlige skader. Vi kan se på regningen, at der er kørt 22 kubikmeter jord på gravhøjen, og det lyder voldsomt, at fårene skulle have fjernet så meget, siger Ove Kroll. 

Retten i Holstebro har tidligere fastslået, at man ikke kan udelukke, at fårene har lavet skader på gravhøjen. 

Gitte og Ove Kroll har nu skrevet til den nye kulturminister Joy Mogensen (A) i håb om, at hun vil tage sagen op. 

SE OGSÅ: Indslag om sagen fra november 2015.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Kultur.