Fanget af stormen: Delfin strandet ved Agger

En delfin af arten hvidnæse er skyllet langt op på stranden ved Agger, og det trækker nysgerrige folk til.

Den strandede delfin ved Agger.
Den strandede delfin ved Agger.
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Agger har fået en ny attraktion, men du skal være hurtig, hvis du vil nå at se den.

En hvidnæse er skyllet op på stranden ved Agger, og den døde delfin er blevet lidt af et tilløbsstykke. Blandt de mange nysgerrige tilskuere er Bjarne Kappelgaard, som TV MIDTVEST i dag mødte på stranden.

- Jeg er kommet her igennem fyrre år, og jeg har aldrig set sådan en før. Så det er en stor oplevelse for vores familie at komme forbi sådan én, siger han.

Storm fangede delfinen

Delfinen strandede i går, muligvis i forbindelse med stormen Alfrida, der visse steder bød på vindstød af orkanstyrke. I dag kunne naturvejleder Tonny Toftdal fra Naturstyrelsen så besigtige den døde delfin.

- Den er forholdsvis karakteristisk med sine farveaftegninger, så derfor kan jeg med sikkerhed sige, at det er en hvidnæset delfin. Den hører til en gruppe, som også omfatter marsvin og spækhuggere, fortæller han.

Delfinen er endt omkring 50 meter væk fra vandet, og det får naturvejlederen til at gætte på stormen som synderen.

- Normalt kommer den her type delfin ikke så tæt på kysten, men den her er nærmest blevet kastet op af vandet, siger Tonny Toftdal.

Som man kan se på billederne, er den hvidnæsede delfin i god stand - så længe det varer.

- Hvis nogen har lyst til at komme og kigge, så er det en god idé at gøre det nu, mens den stadig er frisk. Men man skal passe på med ikke at stikke fingre ind i munden på den eller lade børnene hoppe på den. I det hele taget handler det om at vise lidt respekt over for dyret, lyder opfordringen fra naturvejleder Tonny Toftdal.

Det er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med den strandede delfin i Agger.

Mange mennesker lagde i dag vejen forbi den strandede delfin.
Mange mennesker lagde i dag vejen forbi den strandede delfin.
Foto: Privatfoto

Har du et tip?