Familie fra Thy på ferie i Tyrkiet: Vækket af jordskælv

Familien Thomsen fra Snedsted blev natten til fredag vækket af jordskælv på deres ferie i Tyrkiet.

Thomas Thomsen fra Snedsted og hans familie er i øjeblikket på ferie i Tyrkiet. Natten til fredag blev de vækket af det jordskælv, der med en styrke på 6,7 ramte ud for kysten i det sydvestlige Tyrkiet nær den tyrkiske by Bodrum og den græske ø Kos i det Ægæiske Hav.

- Vi lå i vores senge efter netop overstået 4. dag ud af 14 af vores ferie på Kefaluka Resort i Akyalar på Bodrum-halvøen, skriver Thomas Thomsen til TV MIDTVEST.

- Vi vågnede ved sengen rystede voldsomt og en tordenlignende lyd. Vi har lys, når vi åbner garderobeskabene på værelserne, og da de stod og klaprede, blinkede lyset tilmed.

De fik vækket børnene på 4 og 6 år og fik dem ud i lobbyen og videre helt ud, da det gik op for dem, hvad det var, der skete.

Børnene måtte sover under åben himmel, indtil efterskælvene var ovre.
Børnene måtte sover under åben himmel, indtil efterskælvene var ovre.
Foto: Thomas Thomsen

- Da var mange af hotellets gæster allerede samlet ude foran med slåbrok eller håndklæder omkring sig, Enkelte børn græd, skriver Thomas Thomsen.

I lobbyen tilbragte hotelgæsterne det meste af de næste 5 timer, mens der kom en del efterskælv. Herefter gik de tilbage på værelset.

quoteHotellet står, og langt de fleste er i godt humør.

Thomas Thomsen, Feriegæst i Tyrkiet

- Men hatten af for hotellets personale. Alt fra tjenere til sikkerhedsfolk i civil eller i uniform udgjorde en stor service, mens vi var udenfor. Der blev hentet stole, sofaer og madrasser samt feltsenge ud. Vores unger fik en feltseng, de kunne sove videre på, alt imens flere af tjenerne, der egentlig havde fri, delte lune danish, vand og the ud, oplyser Thomas Thomsen.

Han fortæller, at informationerne dog var sparsomme.

- Vi vidste stort set kun, hvad vi selv fandt på diverse nyhedssider samt gennem en længere samtale med en hollandsk fødselar, der også var gæst på hotellet. Han kom hen og opdaterede os om bl.a. vejen fra Akyalar og Bodrum skulle være ufremkommelig, skriver Thomas Thomsen.

Det blev ikke til så meget søvn for familien, men de har mod på at fortsætte ferien.

- Hotellet står, og langt de fleste er i godt humør. Vores ferie varer i hvert fald lidt endnu, slutter Thomas Thomsen.