FAKTA: Ticans tyske partner

Tican opsluges af den tyske slagterigigant Tönnies. Virksomheden har 10.000 medarbejdere og omsætter for omkring 42 milliarder kroner om året - og så har de deres eget fodboldstadion.

Det er en kæmpe spiller på det internationale slagterimarked, der nu overtager Thisted-slagteriet Tican. Tönnies er Europas næststørste svineslagteri målt på antal af slagtninger. Tyskerne bliver kun overgået af den forliste samarbejdspartner, Danish Crown.

Også på omsætningen er både Tönnies og Danish Crown giganter. Töeniss omsætter årligt for omkring 42 milliarder kroner - konkurrenten Danish Crown omsætter for omkring 58 milliarder kroner om året.

Her kan du læse flere fakta om Tönnies:

- 10.000 medarbejdere på verdensplan.- Kontorer i 25 lande.- Udfører 17 millioner slagtninger om året.- Har otte produktionsanlæg i Tyskland og et enkelt i Danmark (SB Pork i Brørup). Det danske anlæg slagter hvert år 1,5 millioner grise.- Omkring 50 procent af produktionen bliver eksporteret.- Hovedkvarteret ligger i Rheda-Wiedenbrück sydvest for Hannover.- Töniess sponsorerer et fodboldstadion i Rheda (Tönnies Arena) med plads til godt 4.000 tilskuere. Her har et kvindehold i den næstbedste tyske række hjemmebane.(Kilder: Töeniss, Danish Crown og foedevarewatch.dk)

tonnies_arena.jpg

Tönnies Arena (Foto: Tönnies)