Fætre erkender seksuelle overgreb

De to teenagedrenge, der i dag var på anklagebænken for misbrug af mindreårige familiemedlemmer, erkender sig skyldige.

Onsdag begyndte retssagen mod en 18-årig mand og hans 19-årige fætter fra Sydthy, der er tiltalt for at have voldtaget den 18-åriges lillesøster.

Foran seks nævninge og tre dommere tog fætrene plads i vidnestolen. Her erkendte de begge at have misbrugt den 18-åriges lillesøster. De var dog uenige i antallet af gang, og hvornår de seksuelle krænkelser stoppede.

Ifølge anklageskriftet har den 18-årige misbrugt sin dengang 8-årige lillesøster 100 gange, mens fætteren er tiltalt for 40 tilfælde af voldtægt.

- I denne her sag er forurettede under 12 år, og det betyder, at man er inde i §216 stk. 2 i straffeloven, hvor man juridisk teknisk set taler om voldtægt, uden der nødvendigvis er tale om at udøve vold eller trusler om vold. Begge de tiltalte har forklaret i retten i dag, at de ikke har hverken truet eller udøvet vold for at opnå det, som der er sket, siger den 19-åriges forsvarer, Rasmus Kronborg, som der ud over ikke har nogen kommentarer til sagen.

Voldtægterne af lillesøsteren begyndte i 2012 og stoppede, da storebroren blev opdaget i sommeren 2014.

- Manden sad helt roligt og svarede meget kort på alle anklagerens spørgsmål. Han fortalte at overgrebene altid fandt sted på søsterens værelse, og at hun aldrig havde givet udtryk for, at hun ikke gad, fortæller TV MIDTVESTs reporter, der overværede retssagen.

Udover misbrug af sin lillesøster er den 18-årige unge mand også tiltalt for at have misbrugt sin dengang 9-årige fætter samt en ekskæreste.

Efter de to mænds forklaring, blev der i retten afspillet en videoafhøring af den 18-åriges lillesøster. Her blev dørene til Retten dog lukket af hensyn til den nu 12-årige pige.

Anklageren mener, at den 18-årige skal have en anbringelsesdom på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap, mens det er påstået, at den 19-årige skal i fængsel. Der er afsat 4 retsdage til sagen.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.