Færre flygtningebørn til Danmark lukker center i Vestervig

Flytningen af godt 30 børn vil ske skånsomt lyder det fra Udlændingestyrelsen

Antallet af uledsagede, mindreårige flygtningebørn til Danmark er faldet væsentligt de seneste måneder. Det betyder, at der ikke længere er behov for et børneasylcenter i Vestervig, som lukker 1. juli i år.

Udlændingestyrelsen har, over tid, valgt at lukke en række centre over hele landet. Kontorchef Thomas Mortensen roser overfor TV MIDTVEST centret i Vestervig, som han betegner som velfungerende.

- Når vi vælger at lukke det skyldes det blandt andet behovet for færre pladser. Samtidig ønsker vi en effektivisering med færre operatører, der driver børnecentre. Når valget er faldet på Vestervig, skyldes det den begrænsede mulighed for at drive centret i samarbejde med andre børnecentre i kommunen, siger Thomas Mortensen.

Kontorchefen understreger, at samarbejdet med Thisted Kommune i forhold til asylcentrene i Vesløs og Hanstholm fortsætter uforandret. Men der vil ikke være mulighed for at lave pladser for asylbørn på et af disse centre.

- Det er tale om opholdscentre, og to centre kører i sammen. Derfor er der ingen grund til at lave om på noget der fungerer rigtig godt. Og man kan ikke lave børnecentre i sammenhæng med centrene i Vesløs og Hansholm, understreger Thomas Mortensen.

quoteDer kan ikke drives børnecenter i sammenhæng med asylcentrene i Vesløs og Hansholm

Kontorchef Thomas Mortensen, Udlændingestyrelsen

Udmeldingen om lukningen er ny.  Derfor er det heller ikke taget stilling til, hvad der skal ske med de cirka 30 børn, som i øjeblikket opholder sig i Vestevig-centret.

- Vi har nu frem til den 1. juli til at forholde os til hvad der skal ske. Det vi har aftalt med Thisted Kommune er, at der skal findes pladser til de resterende børn på centret inden udgangen af maj. Derudover skal vi bruge lidt tid til at lukke ned for det rent bygningsmæssige, siger Thomas Mortensen.

Udlændingestyrelsen forsikrer samtidig, at lukningen ikke kommer til at gå ud over børnene på centret i Vestervig.

- Vi har prøvet det her før. Derfor tager vi alle de hensyn vi kan i forhold til, hvordan børnene kan passe ind et nyt sted og sammen med de kammerater de kender i forvejen. Den dialog tager vi bl.a. sammen med Thisted Kommune, og jeg er sikker på at det nok skal lykkes, ud fra de erfaringer vi har, slutter Thomas Mortensen.

Omkring 50 ansatte på centret i Vestervig mister deres arbejde når lukningen er en realitet 1. juli.