Fælder træer igen

Arbejderne i Østerild er i gang med at fælde træer igen. Det sker efter, at aktivister mod det omstridte nationale testcenter for vindmøller i Thy standsede maskinerne tirsdag morgen.

Hans J. Høyer er vicedirektør i Naturstyrelsen, og han er overrasket over, at aktivisterne bliver ved med at bremse bygge- og nedrivningsarbejdet, efter at landsretten mandag slog fast, at det indtil videre er fuldt ud lovligt.

Genoptaget kl. 13

Naturstyrelsen standsede arbejdet på grund af aktivisterne tirsdag morgen, men klokken 13 besluttede de at tilkalde politiet for at kunne sætte gang i maskinerne igen.

 - Politiet er stadig herude og afsøger de steder, hvor vi skal køre med vores maskiner. Så er vi sikre på, at der ikke er nogen, der kommer til skade, siger Hans J. Høyer.

Naturstyrelsen kører på

Hans J. Høyer oplyser, at Naturstyrelsen vil fortsætte, indtil den endelige dom bliver afsagt. De vil samarbejde med politiet for fortsat at kunne udføre deres arbejde.

 - Vi fortsætter fældningerne og kører på, indtil vi har lavet det, vi skal, siger han.

Stoppede 5 maskiner

Demonstranterne formåede at stoppe fem maskiner, der alle forlod området. De er nu vendt tilbage.

Tilbage i morgen

Politiet og Naturstyrelsen holder fyraften klokken 16. Onsdag morgen møder begge parter op for at Naturstyrelsen kan fortsætte det arbejde, de er sat til, oplyser lokalpolitileder Ralf Hove Larsen Thisted Politi.

Landsrettens mellemregning

Mandag afgjorde landsretten, at dele af sagen vil blive afprøvet ved landsretten, men samtidig får byggeriet lov til at fortsætte, så længe sagen kører. 8 ud af 10 personer, der har indgivet klager i sagen, fik mandag lov til at gå videre med deres klagemål.

Aktivisterne fortsætter

Derfor vil aktivisterne blive ved med at standse arbejdet i området, indtil sagen er afgjort. Ifølge aktivisternes talskvinde Stine Andersen er det endnu ikke til at sige, om aktivisterne vil blive i området med en afgørelse, der lovliggør byggeriet af testcentret.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Miljø.