Et år efter Nybyggerne: Nu er Mads og Ida selvstændige

Den 27. marts er det præcis et år siden, at Mads Taiki Pedersen og Ida Holm fra Thy vandt TV2-programmet Nybyggerne. Siden har meget ændret sig i deres liv.

Et hus til 2,6 millioner kroner og helt enorm opmærksomhed. Det var i første omgang det, som Mads Taiki Pedersen og Ida Holm kunne tage med sig, da de blev udråbt som vindere af Nybyggerne. 

Hovedpræmien i konkurrencen var det hus, som de to thyboer i løbet af programmet havde lavet. Derudover har det ført en masse med sig. 

- Det har betydet meget på flere punkter. Både privatlivet, mens også vores arbejdsliv. Bare det at vi er flyttet fra København til Randers. Det er jo ligesom det største skifte. Fra en lille lejlighed til et hus nu, fortæller Mads Taiki Pedersen. 

quoteOm man så knokler 24 timer i døgnet i et helt år, så kan man ikke sætte det op i mod det, vi har fået ved at være med i Nybyggerne.

Mads Taiki Pedersen, Vinder, Nybyggerne 2019

De første tegn på, at hverdagen begyndte at ændre sig, vist sig allerede mens programmet blev sendt i TV, og de to for alvor fik en masse opmærksomhed. 

- Det er jo en kæmpe omvæltning. Fra at være almindelig studerende i København og til at folk ved, hvem man er - eller nogen i hvert fald - ved hvad man er, fortæller Ida Holm. 

- Det skulle man lige vænne sig til, når man står nede om morgenen og skal købe toiletpapir i Netto, fortæller Mads Taiki Pedersen, der dog understreger, at det kun har været positivt. 

Fælles virksomhed med to firmaer

Selvom præmien i konkurrencen er et hus, så har de to thyboer også fået mere ud af deres deltagelse i det populære program. 

De har siden deltagelsen startet egen virksomhed med to firmaer. I det ene sælger de japansk keramik, og i det andet sælger de mange af de malerier og plakater, som Ida laver. 

- Vi har jo vundet et hus som i sig selv er en kæmpe præmie, men i hverdagen tænker vi mere over det, vi har fået i form af eksponering og det skub med vores virksomhed. Det er en mindst lige så stor gevinst som selve huset, fortæller Ida Holm. 

- Jeg tror, det er helt uvurderlig. Om man så knokler 24 timer i døgnet i et helt år, så kan man ikke sætte det op i mod det, vi har fået ved at være med i Nybyggerne og få lov til at fortælle vores historie og fremvise Idas kreativitet på TV, fortæller Mads Taiki Pedersen. 

De to iværksættere har kontor hjemme i det hus, de vandt i Nybyggerne 2019.
De to iværksættere har kontor hjemme i det hus, de vandt i Nybyggerne 2019.
Foto: Lasse Dieckmann

Vil være endnu større

Selvom deres fælles virksomhed nu tæller to firmaer, har Nybygger-parret ikke tænkt sig at læne sig tilbage. 

De har åbnet et showroom inde i Randers, og de vil gerne nå ud til kunder i udlandet og udvide virksomheden. Og det får de nu hjælp til. 

- Vi er blevet tilknyttet Erhvervshuset i Region Midtjylland. Vi skal til et iværksætter møde. Der er et advisory board, som de hjælper med at stable på benene, fortæller Ida Holm. 

- Og der er nogle forskellige støtteordninger til små virksomheder som os, der kan hjælpe os til at blive større, fortæller Mads Taiki Pedersen. 

 
Foto: Lasse Dieckmann

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.