Erhvervslivet jubler over surf-VM

Erhvervslivet i Vorupør har nydt godt af VM i Stand Up Paddle.

Per Nielsen er indehaver af Vesterhavscaféen ved standen i Vorupør. Og han er én af de mange erhvervsdrivende i byen, som har nydt godt af både omtale og gæster i forbindelse med arrangementet VM i Stand Up Paddle, der den seneste uge har været i Vorupør.

- Vi har da haft mere at lave, end vi plejer, og det har været rigtig godt. Men vi ligge jo også lige først for her, siger Per Nielsen, indehaver, Vesterhavscaféen, Vorupør.

Også hos Feriepartner Thy, der udlejer mere end 400 sommerhuse i Thy, har man oplevet et boom i omsætningen på grund af VM.

- Det har været stort. Vi er jo vant til, at der bliver ledige huse, når vi kommer hen til sidst i august og så selvfølgelig i løbet af efteråret. Men alt har været lejet ud her de sidste fjorten dage, siger Jan Brusgaard, indehaver, Feriepartner Thy.

quoteVi er jo vant til, at der bliver ledige huse, når vi kommer hen til sidst i august og så selvfølgelig i løbet af efteråret. Men alt har været lejet ud her de sidste fjorten dage.

Jan Brusgaard, indehaver, Feriepartner Thy.

VM har boostet området

Det er ikke kun det lokale erhvervsliv der har nydt godt af verdensmesterskaberne - hos Friends Of Cold Hawaii ser man arrangementet som et boost til området.

- Det var jo et stort brand I forvejen, men nu er det jo blevet løftet yderligere, på en made som jeg ikke havde forestillet mig, da jeg sad I Rio og skrev under på det her for et års tid siden. Det er virkelig blevet løftet og kendt, så det næsten virker helt ufatteligt, siger Finn Jorsal, formand, Friends Of Cold Hawaii.

De mange turister i byen har betydet, at alle feriehuse hos Feriepartner Thy har været lejet ud de sidste fjorten dage.
De mange turister i byen har betydet, at alle feriehuse hos Feriepartner Thy har været lejet ud de sidste fjorten dage.

At mesterskaberne er gået over forventning er noget atleterne har kunnet mærke. Selv de allerdygtigste i Verden.

- Det her event er et af de mest omfavnende event, jeg nogensinde har været til. Et af de mest besøgte, siger Mo Freitas, verdensmester, stand up paddle surf, Hawaii.

Og spørger man præsidenten for det internationale surfforbund, er han ikke i tvivl.

- Verdensmesterskaberne er hvert år blevet bedre, og det gælder også i år. Det var fantastisk sidste år på Fiji, og Denmark tog den virkelig til et nyt niveau, siger Fernando Aguerre, præsident, internationale surfforbund.

VM i Vorupør var det største nogensinde af sin slags, og det var første gang, at et VM blev afholdt i Europa.