Erhvervsformand i Thy: Det er et tåbeligt forslag

Forsker Kurt Houlberg mener, at landkommuner som Thisted og Morsø bør omlægge sig til naturreservater. Forslaget kritiseres af erhvervsformand.

Det er et tåbeligt forslag – så klart lyder det fra Lars Torrild, der er formand for Thy Erhvervsforum, efter forsker Kurt Houlbergs udmelding.

Vi skal bygge et helt samfund, også i vores del af Danmark. 

Forskeren mener, at de hårdest ramte landkommuner som Lolland, Bornholm, Tønder, Langeland, Læsø og landsdelens Thisted og Morsø kommuner bør overveje at lade sig omdanne til natur- og nationalparker med turisme som primært erhverv. 

- Jeg kan da godt forstå, at han er forblændet af vores skønne natur - vi står midt i den - men vi står også i et blomstrende erhvervsområde, som har en stor blomstrende industri, lyder det fra Lars Torrild.

Forsker Kurt Houlberg begrunder sin udmelding med, at beskæftigelsen i landkommunerne falder, og at befolkningen bliver ældre. Til trods for udviklingen ser erhvervsformanden ikke store fremtidige naturreservater som en mulighed.

- Vi skal bygge et helt samfund, også i vores del af Danmark. Jeg synes efterhånden, vi trænger til en diskussion om, hvordan vi udvikler hele Danmark og et Danmark i balance, siger Lars Torrild. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.