En dyr opgave: Kommuner vil have penge til kystsikring

10 borgmestre er gået sammen for at få flere penge til kystsikring.

Lild Strand har lidt hårdt under vejret de seneste år, hvor husene kun er kommet nærmere vandet.

Det har resulteret i, at Thisted Kommune senest har brugt 300.000 kroner på at undersøge, hvordan stranden skal kystsikres, og selve kystsikringen bliver meget dyrere.

Det er ikke kun Thisted, der bruger mange penge på kystsikring, og en række borgmestre forlanger nu flere penge fra staten til formålet. En af dem er Thisteds borgmester Ulla Vestergaard.

- Der er nogle voldsomme udgifter i forhold til at vejr og vind har forandret sig. Og vi skal passe på vores borgere. Det er vores fællesopgave, men det behøver ikke være en enkelt kommune, der skal stå med hele ansvaret, siger hun.

10 borgmestre

At det bør være en fælles opgave gør 10 borgmestre opmærksomme på i et fælles brev til ministre og udvalgsformænd på området.

For kommunerne har fået større ansvar for kystsikringen uden der er fulgt penge med.

- Det er så det, som vi prøver at gøre opmærksomme på. Måske skulle vi lige se, om der ikke godt kunne findes nogle penge fra staten af, forklarer hun.

Selvom der ikke er lagt op til en økonomisk gulerod til kommunerne, så mener Venstres Thomas Danielsen, at det nok skal komme til en senere forhandling.

- Det er sådan, at der bliver rokeret om på kommunale og statslige opgaver hele tiden, og her er der også nogle opgaver, som der bliver justeret på. De justeringer de vil man normalvis finde frem til en almindelig løsning på via forhandlingerne, fortæller han.

 

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.