Eksotiske fisk fra Hanstholm bliver til sushi i hele Europa

Det er lykkedes virksomheden Sashimi Royal at opdrætte kingfish i store saltvandsbassiner og sælge dem til 17 lande.

For halvandet år siden satte virksomheden Sashimi Royal de første små fisk af arten yellowtail kingfish ud i saltvandsbassiner i et nyt anlæg på havnen i Hanstholm.

Og nu har satsningen givet pote.

Det har nemlig vist sig, at det godt kan lade sig gøre at opdrætte den eksotiske fisk, der normalt lever i Middelhavet og i havene på den sydlige halvkugle, i et bassin i Thy.

Og at kunderne godt kan lide produktet.

- Vi kan lave et produkt med en kvalitet, som man faktisk gerne vil betale ekstra for. For vi får ekstra for vores fisk, så det er selvfølgelig fedt, siger direktør i Sashimi Royal, Claus Rom.

Skal smage af fisk og saltvand

En af de største udfordringer har været at få den eksotiske fisk til at smage af fisk og saltvand - og ikke jord og fiskefoder. Men det er lykkedes så godt, at virksomheden hver måned sælger 4000 fisk, der først og fremmest går til europæiske sushi-restauranter.

Salget begyndte i maj, og Claus Rom fortæller, at Sashimi Royal nu eksporterer til 17 lande, og der kommer stadig flere til.

Efterspørgslen er altså stor, men virksomheden vil ikke vokse for enhver pris.

- Vi vil bare være meget sikre på, at kvaliteten holder - og at den bliver ved med det. Vi skal ikke have en dårlig oplevelse ude hos vores kunder, siger Claus Rom.

Der går i øjeblikket 130.000 fisk i bassinerne på havnen i Hanstholm. Fiskene slagtes, når de når en vægt på fire kilo.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.