Efter ulovlig støtte til Hanstholm Centeret: Nu har udvalg fundet løsning

Thisted Kommune har arbejdet på at løse problemet med ulovlig støtte af Hanstholm Centeret.

Det er dette gangareal i Hanstholm Centeret, der nu skal være offentlig vej, så Thisted Kommune på lovlig vis kan vedligeholde arealet. Foto: TV MIDTVEST

Thisted Kommune har gennem årene givet ulovlig støtte til renovering og vedligehold af Hanstholm Centeret. Det slog Ankestyrelsen fast i en afgørelse i februar.

Nu har sagen så været oppe at vende i Klima-, Miljø og Teknikudvalget i Thisted Kommune, og her er bredt flertal enige i at skrive det gangareal, striden handler om, ud af Hanstholm Centerets matrikel, så kommunen lovligt kan vedligeholde området.

Det sker ved at gangarealet skal have status som et stykke kommunal vej.

Læs også Hanstholm Centeret har modtaget ulovlig støtte: - Det er forkert

- Vi kommer til at regulere det omdiskuterede areal i Hanstholm Centeret, og der er allerede sat en landinspektør på sagen, så det hele kommer til at ske i løbet af ganske kort tid, siger formanden for Klima-, Miljø-, og Teknikudvalget i Thisted Kommune, Esben Oddershede (V).

- Afslutningen af sagen er indenfor rækkevidde, fornemmer jeg. Jeg har en god fornemmelse. Jeg synes, alle parter har en interesse i at få det afsluttet, så der kan komme ro på. Ankestyrelsen har bedt om at få svar fra os inden sommerferien, og det får de, lyder det.

Thisted Kommunes forslag skal nu godkendes endeligt af Ankestyrelsen, inden sagen er helt lukket.

Udvalget betragter godkendelsen som en formalitet.

Driftsaftale skal laves om

Sagen blev taget op i sidste uge, da Liberal Alliances Casper Søe-Larsen kritiserede situationen omkring Hanstholm Centeret. ’Det er ikke en kommunes opgave at støtte privat virksomhed med skatteborgernes penge,’ lød det fra lokalpolitikeren.

Tilbage i 2014 brugte Thisted Kommune to millioner kroner på blandt andet at renovere gangarealet i centeret.

Esben Oddershede erkender, at der skal kigges på en ny struktur omkring Hanstholm Centeret, så den er tidssvarende.

- Driftsaftalen er 40 år gammel, og den skal vi have lavet om på. Det kommer til at ske på den anden side af sommerferien, siger Esben Oddershede.

Kommunen vurderer, at det koster omkring 100.000 kroner om året at passe opgaverne omkring Hanstholm Centeret.

01:43

Hanstholm Centeret har modtaget ulovlig støtte.

Luk video