Efter fokus på grøn adfærd: - Nu er det sat i gang

Kåringen af tre grønne idéer er kun begyndelsen på en mere grøn fremtid i Thy og på Mors, lyder der fra Fremtidsgruppen Mors-Thy.

01:04

Jens Otto Nystrup fra Fremtidsgruppen Mors-Thy.

Læs også Her er vinderne: Genbrugspap, forbrugeroplysning og byt-til-nyt kåret i Thisted

Mandag aften satte Thy og Mors første punktum i fokusset på grøn adfærd. Her blev tre vindere nemlig fundet i en konkurrence med grønne idéer.

- Det lever fuldstændig op til forventningerne. Nu er det sat i gang. Det vigtigste for Thy og Mors er, at også virksomhederne tænker med. Kan vi lave nogle produkter, som vi her fra Thy og Mors kan sælge og eksportere, således at vi også kan udbrede viden herfra? Vi skal i gang alle sammen, siger Jens Otto Nystrup fra Fremtidsgruppen Mors-Thy til TV MIDTVEST.

Konkurrencen var et greb, initiativgruppen på tværs af Thy og Mors fandt på. Tre kategorier - virksomheder, ungdomsuddannelser og borgere - skulle have hver en vinder. Og det er altså kun begyndelsen.

- Det er over et år siden, vi greb den idé, og det er helt fantastisk, hvad der er sket efterfølgende. Alle er med på, at der skal ske et eller andet, afslutter Jens Otto Nystrup.

Fremtidsgruppen Mors-Thy har hvert år fokus på et relevant emne for thy- og morsingboerne. Sidste år var det bosætning og i år altså grøn adfærd.