Dramatik før generalforsamling

Kritikere af ledelsen på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi blev nægtet adgang til generalforsamling.

En generalforsamling på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi endte i dag med et opgør, inden generalforsamlingen overhovedet kom i gang.

Modstandere mod den måde folkecenteret bliver drevet på havde i dagene op til generalforsamlingen meldt sig ind i en støttekreds bag centeret - udelukkende for søndag at stemme nye medlemmer ind i bestyrelsen. Men det kom aldrig så vidt. Folkecenterets bestyrelse holdt fast i - jævnfør vedtægterne - at nye medlemmer af støtte-kredsen først skal godkendes af bestyrrelsen, før de kan få stemmeret - og derfor fik kritikerne end ikke lov til at komme ind til generalforsamlingen.

- Vi er blevet afvist som en flok aktivister. Det er helt utroligt, når det er et sted, som hedder Folkecenteret, at folk bliver afvist. Det er jo midler som er offentlige, de kører det for, siger H.P. Korsgaard, formand i Ydby Borger- og Håndværkerforening.

Uro og uenighed

H.P. Korsgaard er med i den gruppe af thyboer, som i ugens løb har meldt sig ind Folkecentrets støttekreds. De er utilfredse med den måde, hvorpå centrets stiftere, Preben Maegaard og Jane Kruse, driver stedet. Senest er Folkecentrets nyansatte forstander, 27-årige Michael Plesner, blevet fyret efter kun fire måneder på posten.

- Der er uro. Der er ikke enighed. Vi synes det er alarmerende, når der er tre, inklusve formanden, der trækker sig fra bestyrelsen, og de frivillige medarbejdere forlader stedet. Så er der noget der er galt, siger H.P. Korsgaard.

Den fungerende forstander for Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, Jane Kruse, ville søndag ikke udtale sig til TV Midtvest. Hun og den øvrige ledelse nægtede at lade pressen være med ved generalforsamlingen. Jane Kruse siger, at der vil udsendt en pressemeddelelse - når generalforsamlingen er forbi.

02:16 Luk video