DN samler underskrifter mod Østerild

Naturfredningsforeningen fortsætter kampen for at finde en ny placering til testcenter.

Selv om regeringen fredag fremsatte sit lovforslag om det nationale testcenter for vindmøller, har Danmarks Naturfredningsforening (DN) langt fra opgivet sin modstand mod projektet.

Naturfredningsforeningen lancerer nu en underskriftsindsamling mod planerne om at placere centret i Østerild Klitplantage.

- Regeringen nægter åbenlyst at lytte til både borgere og eksperter. Med underskriftsindsamlingen vil vi give stemme til de mange danskere, der siger ja til vindmøller, men nej til at det sker på bekostning af naturen, siger foreningens præsident Ella Maria Bissschop-Larsen.

 Der skal placeres syv vindmøller på op til 250 meter i testcentret - og placeres det i Østerild, kræver det rydning af 12 kvadratkilometer skov.

Kræver svar fra EU

Sagen kommer i øvrigt også på dagsordenen hos EU-kommissionen. Det skyldes Dansk Folkepartis medlem af EU-parlamentet, Morten Messerschmidt, der kræver svar på, hvordan kommissionen prioriterer natur i forhold til klimaforbedringer.

Messerschmidt hæfter sig blandt andet ved, at kommissionen tidligere har truet med at slæbe Danmark for EF-domstolen for ikke at gøre nok for Tønder-marsken.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Miljø.