DN kæmper mod mobilmast

Selv hvis det kan redde menneskeliv, vil Dansk Naturfredningsforening kæmpe imod en mobilmast i Thy Nationalpark.

Der kommer ingen mobilmast op i Thy Nationalpark. Heller ikke selvom det vil forbedre den dårlige mobildækning, der i lørdags var tæt på at koste to menneskeliv.

Arbejder imod

Næstformand i Naturfredningsforeningens lokalkomite i Nordthy, Søren Telling, vil arbejde imod forslaget, hvis det skulle blive aktuelt.

 - Nationalparken er jo et naturområde, og vi har jo master nok i forvejen. Vi har haft en masse bøvl med de her vindmøller herude, og jeg synes ikke, de klæder sådan en nationalpark. Så derfor synes jeg ikke, der skal flere mobilmaster op, siger Søren Telling.

Nødvendigt

Ifølge Teleselskabernes brancheforening er det ellers nødvendigt for at undgå mobilhullerne helt. Og både politikere og redingsfolk efterlyser bedre dækning ovenpå lørdagens to forskellige badeulykker. Men Søren Telling vil have andre løsninger.

 - Man kan jo lige så godt have en fast telefon, som, hvis man kom i nødstilfælde som for nylig, at så kan man ringe til en redningstjeneste et eller andet sted eller til politiet. Man kunne også tænke sig, at der var en livredder til stede. Hvis der er mange mennesker på sådan en strand, så er det måske en meget god ide med en livredder, siger næstformanden.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.