DF: Gruppemøde kan ende i ny formand

Ib Poulsen kan meget vel være fortid som gruppeformand for Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Thisted. Sådan lyder det i dag fra flere af hans partifæller.

Der er udbrudt intern strid i Dansk Folkepartis gruppe i Thisted Kommune. Efter gruppeformand Ib Poulsen offentligt kritiserede byrådskollegaen Peter Sørensen for at gå imod gruppen, har partiet indkaldt til gruppemøde i weekenden. Her skal der findes en løsning - og nok også en ny gruppeformand.

- Det er jo en mulighed, at det her møde ender med en ny gruppeformand, siger Kaj Kirk, der sidder i byrådet for Dansk Folkeparti i Thisted Kommune.

Undsagde partifælle

I går spidsede striden mellem parterne  til, da Ib Poulsen krævede fornyet behandling af sagen. Gruppeformanden undsagde dermed sin partifælle Peter Sørensen og et enigt udvalgs beslutning om at fastholde det oprindelige antal asylansøgere på 310 pladser.

I forlængelse truede Ib Poulsen med, at beslutningen ville få konsekvenser for Peter Sørensen, men nu spekuleres der altså i, at det får større konsekvenser for Ib Poulsen selv.

- Vi plejer godt at kunne træde hinanden lidt over tæerne og så stadigvæk snakke sammen bagefter, og det mener jeg også, vi kan i det her tilfælde, siger en af hovedpersonerne i balladen, Peter Sørensen og fortsætter:

- Det kan godt være, at Ib han måske er lidt skuffet, men vi skal jo fremad, og så må vi jo tage den derfra.

Kaj Kirk klar til at overtage posten

Ib Poulsen sagde tidligere i dag til TV MIDTVEST, at han ikke fortsætter som gruppeformand, hvis ikke gruppen kan blive enige på gruppemødet.

- Hvis det er sådan, at Ib gerne vil holde en pause, jamen så finder vi nok ud af det, siger Peter Sørensen.

Og Kaj Kirk tager gerne over efter ham.

- Hvis det er dét, der er løsningen, så tager jeg den udfordring med, lyder det fra Kaj Kirk.

Ib Poulsen har her til aften ikke ønsket at kommentere på sine partifællers udtalelser.

En konflikt mellem fire byrådsmedlemmer kan betyde, at viceborgmester Ib Poulsen mister opbakning og må gå som gruppeformand

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.