DF-formand: Orlov en perfekt løsning

Lokalformand i Dansk Folkeparti i Thisted Harry Brogaard vil ikke kommentere på Ib Poulsens orlovssituation. Han mener dog, at Lise Bech, DF, der også er valgt ind i Folketinget, har truffet en 'perfekt' beslutning ved at holde orlov.

I fredags fortalt nyvalgte folketingsmedlem Ib Poulsen, at han ønsker at holde orlov fra sit arbejde som viceborgmester i byrådet i Thisted frem til 1. november i år, mens den nye folketingsperiode blive rullet i gang.

Det synes gruppeformanden var en god idé, faktisk så god en idé, at Kaj Kirk ønskede, at han holdt orlov resten af byrådsperioden.

Men den anspændte situation vil DF's lokalformand Harry Brogaard ikke forholde sig til.

Han har i dag ingen kommentarer til tvmidtvest.dk om Ib Poulsens ønske om orlov.

Lise Bechs orlov perfekt

Harry Brogaard kigger derimod mod øst, hvor Lise Bech, der som folketingskandidat var opstillet i Thisted, har taget orlov fra sin byrådspost i Rebild kommune i hele den indeværende byrådsperiode.

- Lise Bech meldte sig ud af byrådet med det samme. Jeg synes, det er perfekt, at hun gør det, siger Harry Brogaard til tvmidtvest.dk

Lise Bech er en af de 37 DF'ere, der den 18. juni blev valgt ind på Christiansborg.

- Hun har fået et godt valg. Ud fra det vælger hun at sige sit arbejde fra, fortæller Harry Brogaard og fortsætter:

- Jeg har selv prøvet at have to jobs, og det er ikke perfekt. Man passer ikke to jobs på samme måde, siger Harry Brogaard.

Tilbage i 2017

Ib Poulsen udtalte den 31. juli til TV MIDTVEST, at han vender tilbage til byrådet, og at han også står på stemmesedlen til det næste kommunalvalg i 2017.

Spørger man DF-formanden, er det endnu for tidligt at slå fast:

- Det vil jeg ikke kommentere nu. Der er lang tid til.

Viceborgmester i Thisted Kommune, Ib Poulsen, ønsker at holde orlov i to måneder. Gruppeformanden håber, han bliver væk i længere tid.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.