Det skal fejres: Thisted Bryghus er Årets Bryggeri

Thisted Bryghus har netop modtaget prisen som Årets Bryggeri 2015 på Danske Ølentusiasters generalforsamling i Odense.

Brygmesteren fra Thisted Bryghus skal have sig en øl i aften. Det ligger fast. For der er noget at fejre - Thisted Bryghus er netop blevet kåret som Årets Bryggeri 2015 af Danske Ølentusiaster.

- Vi er helt vildt glade for den her pris, og det er rigtig stort i vores verden, jubler brygmester Antoni Aagaard Madsen, efter han netop har modtaget diplomet som bevis på kåringen.

- Prisen er faktisk aldrig gået til et jysk bryggeri før - men nu giver vi den ikke lige fra os igen. Antoni Aagaard Madsen, brygmester, Thisted Bryghus.

Vinderen kåres af Danske Ølentusiasters 9000 medlemmer, som stemmer om, hvor prisen havner. En fjerdedel af stemmerne gik til Thisted Bryghus.

- Og prisen er faktisk aldrig gået til et jysk bryggeri før - men nu giver vi den ikke lige fra os igen, griner Antoni Aagaard Madsen. Prisen er blevet uddelt siden 2003.

Har fornyet sig selv
Det er især bryghusets innovation, der har været afgørende for, at prisen er havnet i Thy. Det mener Kjeld Vang Lauritsen, som er formand for ølentusiasternes lokalforening i Thisted.

- De har været meget innovative med deres Nationalpark-serie og også en amerikansk serie. Det viser, at bryghuset tør at forny sig - det er derfor, de vinder, mener han.

Thisted Bryghus har tidligere på året modtaget Den Regionale Ølpris - men det her er alligevel lidt større.

Hvordan skal det fejres - med en øl?

- Ja, vi skal da lige ud i byen og have noget godt at spise og drikke, griner brygmesteren, som indrømmer, at han nok også kommer til at drikke et par af konkurrenternes øl i det fynske i aften. 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.