Denimstof skal slides smukt

Det er, når et par jeans bliver godt slidte, de bliver interessante for Thomas Stege Bojer. Thyboen lever af sin interesse for cowboybukser.

Bukser af denimstof er ikke bare cowboyjeans, når man hedder Thomas Stege Bojer. Der er nemlig masser af følelser involveret i stoffet, for den 30-årige Thybo.

- Jeg synes, det er smukt, især når det lige så stille bliver slidt. Jeg tager tit mig selv i at kigge på, at sollyset rammer forskellige tider af dagen på et stykke denim, jeg har på, siger Thomas Stege Bojer.

Jeans med personligt præg

Han er født og opvokset i Thisted og passionen for cowboybukser tog fart under studietiden i Århus, hvor han blev præsenteret for ”raw denim”. Det er bukser, som ikke er vasket på fabrikken efter de er farvet.

- Det, der er med denim, er, at det skifter farve på en rigtig interessant måde. For mig, og andre denimnørder, handler det om at vi godt kan lide at slide det selv. På den måde bliver det en slags denimens rejse, siger han.

Thomas Stege Bojer har mere end 25 par cowboybukser i klædeskabet på Nørrebro i København, hvor han bor. Og det tager lang tid at gå de forskellige par ”til”, fortæller han.

 - Altså, slid kommer jo ikke lige over night. Nogle af dem har jeg gået i i tre år og bliver ved med at gå i dem, og de er stadig sådan, uddyber denimnørden.

Thomas Stege Bojer er internationalt anerkendt på bloggen ”Denimhunters”, hvor han deler ud af sin store viden. Derudover har han netop skrevet en bog om cowboytøj.

Han er uddannet i sprog og marketing og arbejder for forskellige virksomheder, blandt andet Bestsellers tøjmærke Jack & Jones.

Skal jeans vaskes?

På spørgsmålet om vi, som almindelige forbrugere, skal vaske vores denim-cowboybukser eller ej, lyder svaret fra den 30-årige Thybo:

- Den bedste måde at opnå et kontrastfyldt slid, hvor områderne omkring lår og bagdel er slidt lyse og har strategisk velplacerede streger, mens resten af bukserne er mørkeblå, er at bruge dem så meget som muligt og vaske dem så lidt som muligt, slutter Thomas Stege Bojer

 

 

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Livsstil.