Den Internationale Klub slår sig ned i Thy

Den Internationale Klub, der består af flere tidligere kriminelle, har slået sig ned Hurup-området i Thy. Ingen grund til bekymring siger politiet.

Den Internationale Klub, der består af flere tidligere kriminelle, har slået sig ned Hurup-området i Thy. Det vækker utryghed blandt flere borgere, der de seneste 14 dage har set præsidenten og flere medlemmer af klubben i området. Den Internationale Klub er kendt for narkohandel og vold og har haft klubber i både Aalborg og Esbjerg. For to uger siden skrev klubbens præsident at en afdeling var på vej i Thy. Ifølge politiet har de lokale dog intet at frygte.

quoteMed de oplysninger vi har i politiet lige nu, ser det ikke særligt alvorligt ud.

 Hans Roost, Politiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi

- Det er klart, at sådan nogle oplysninger tager vi til os, og vi undersøger dem. Men med de oplysninger vi har i politiet lige nu, ser det ikke særligt alvorligt ud, siger Hans Roost, der er politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Ifølge medlemmerne af Den Internationale Klub selv, er der intet at være bange for. 

- Det område vi er i, der vil det slet ikke være muligt at starte en kriminel bande op. Det er området for lille til, det er slet ikke det, vi er ude på, siger Morten Frøkjær, der er vicepræsident i Den Internationale Klub i Thy. 

Ifølge ham er den nye klub i Thy en forsamling af gamle medlemmer af Den Internationale Klub. I den nye afdeling skal det ikke være som tidligere, hvor kriminalitet var en stor del af aktiviteterne. 

- Det bliver på ingen måde en rockerklub, det har ikke noget med kriminalitet at gøre, det holder vi afstand fra, siger han. 

Morten Frøkjær forstår dog godt borgernes bekymring, men han understreger, at den er ubegrundet.

- Jeg kan godt forstå bekymringen, men der ligger mange motorcykelklubber derude omkring, så skulle de også være bange for dem. Vi er ikke nogen motorcykelklub, vi er et broderskab, der holder sammen, hygger os og er der for hinanden, siger han. 

Selvom politiet ikke ser nogen umiddelbar trussel fra Den Internationale Klub i Thy, holder man alligevel klubben under opsyn.

quoteDet bliver på ingen måde en rockerklub, det har ikke noget med kriminalitet at gøre, det holder vi afstand fra.

Morten Frøkjær, Vicepræsident, Den Internationale Klub, Thy

- Lokalpolitiet i Thisted vil være meget opmærksomme på det her. Vi er også i den gode situation, at vi får mange oplysninger fra borgere deroppe. Hvis man ser noget mistænkeligt, så er man velkommen til at ringe. Jeg vil stadigvæk fastslå, at det her er ikke særligt alvorligt, siger Hans Roost.

Ifølge Morten Frøkjær står klubbens nye lokaler klar om et par måneder.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.