Delfinen fra Agger ender i København

Den cirka tre meter lange hvidnæse er allerede blevet fjernet fra stranden. På mandag skal den så til Statens Naturhistoriske Museum.

Den døde delfin, der under det kraftige blæsevejr nytårsdag blev skyllet op på stranden ved Agger, ender sine dage i København.

Delfinen af arten hvidnæse bliver på mandag hentet af medarbejdere fra Statens Naturhistoriske Museum, hvor den skal blandt andet skal bruges i undervisningen af biologistuderende.

- I første omgang kommer den på frys, og til februar skal den så obduceres på et havpattedyr-kursus. Der bliver taget prøver og taget mål, og senere skal skelettet så indgå i vores samling, fortæller konservator Mikkel Høegh Post.

Han fortæller, at det er fast praksis at gemme skelettet - eller i hvert fald kraniet - af havpattedyrene, undtagen marsvin som ofte strander på de danske kyster.

- Det er i øvrigt sjældent, at vi får hvidnæser i så god stand som den fra Agger, siger Mikkel Høegh Post.

Den cirka tre meter lange hvidnæse har de seneste dage været en lille attraktion på stranden i Agger. Mange har benyttet sig af chancen for at komme helt tæt på delfinen, men nu er chancen forpasset. Hvidnæsen er nemlig blevet fjernet for at sikre, at skelettet er helt intakt inden turen til København.

 

Se indslag om hvidnæsen fra vores nyheder torsdag.

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Natur.