Dagplejer fyret: Ville ikke passe flygtningebarn

Thisted kommune har afskediget en dagplejer, der ikke ville passe et flygtningebarn. Det skriver Nordjyske.

En dagplejer i Thisted kommune er i følge NORDJYSKE blevet fyret, fordi hun nægtede at modtage et flygtningebarn, der var blevet anvist af pladsanvisningen.

Kjeld Klarborg Eskildsen, der er leder af den kommunale dagpleje, bekræfter afskedigelsen overfor avisen. Han vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men overordnet siger han følgende til NORDJYSKE:

- Vi har et værdigrundlag, hvor der står, at vi skal søge et tillidsfuldt samarbejde med forældrene. Vi vil kendes for at være fordomsfri og respektere forskellige værdier og normer.

- Så kan jeg selvfølgelig ikke acceptere, hvis en medarbejder undsiger det værdisæt.

Overfor avisen siger Kjeld Klarborg Eskildsen, at det ville ødelægge dagplejens ry som professionelt dagtilbud, hvis der kom en fortælling om, at det var ok at sige nej til et barn på grund af etnicitet.

Fagforbundet FOA Thisted-Morsø siger ok til fyringer, og mener ikke den kan betegnes som uberettiget.

- Dagplejerne er ansat til at passe de børn, der er, uanset om de hedder Peter eller Muhammed, fastslår afdelingsnæstformand Leif Vestbjerg-Nielsen, FOA Thisted-Morsø til NORDJYSKE.

Hverken FOA eller Thisted kommune har i følge avisen andre eksempler, at en dagplejer har afvist børn med en bestemt baggrund.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.